Премиерът Бойко Борисов отговаряше на въпроси в залата по време

...
Премиерът Бойко Борисов отговаряше на въпроси в залата по време
Коментари Харесай

Премиерът за Банско: Става въпрос за втори лифт, един-единствен лифт

Премиерът Бойко Борисов отговаряше на въпроси в залата по време на първото съвещание на Европейския парламент в Страсбург. Той обясни обстановката с Пирин, приказва за корупцията у нас, както и за личното си държавно управление, съобщи нова телвзия.

„ Аз самият съм зелен човек. Опазването на българската природа е в голяма степен предпазено от нашето държавно управление. Аз изпитвам огромно почитание към природозащитните ни организации и единствено преди десетина дни се срещах с тях ”, съобщи Борисов при започване на изказването си.

Той разяснява, че години наред е спирал инфраструктурни планове, „ с цел да могат да се излюпят новите щъркелчета ”, „ карал съм министрите персонално да придвижват блатни кокичета, с цел да не остане нито един филиз, сплескан от валяк ”. Той добави, че всичките ни европейски планове са построени с тунели за мечки, вълци, костенурки и има случаи, в които цели трасета са променяни.

„ Искам пред вас да подсигурявам – става въпрос за втори въжен превоз. Един единствен въжен превоз на курорта в десетката на Европа, Банско. Мога да ви се подпиша и да подсигурявам тук, че става въпрос единствено за втори въжен превоз ”, повтори няколко пъти министър председателят.

Той разяснява още, че в сегашната обстановка хилядите туристи в Банско се качват по път с коли, който непрестанно се осолява и това води до гибелта на десетки дървета.

„ Аз ви подсигурявам, че няма да се допусне противозаконна сеч. Последните години България е първата в Европа по нови гори и единствената, която е разширила горите си от всички страни в Европейски Съюз ”, разяснява още Борисов.

„ Имате моята гаранция, че с изключение на втори въжен превоз, една керемида повече няма да се постави там ”, удостовери още веднъж Борисов.

Корупцията
„ Корупция има на всички места. Водим голяма борба ”, разяснява Борисов на въпрос в залата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР