Премиерът Бойко Борисов отбеляза на брифинг в МС, че зад

...
Премиерът Бойко Борисов отбеляза на брифинг в МС, че зад
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Борисов: На Великден ще изляза на балкона и ще викам колкото имам глас

Премиерът Бойко Борисов означи на брифинг в Министерски съвет, че зад всяка препоръчана мярка стои голям колектив, извършваю голям размер от работа. Той благодари на всички, подкрепят процеса и посочи, че някои работят без заплата.
"Има доста непознати неща, които коронавирусът носи със себе си. Просто учените не го познават и науката не може да даде точна рецепта ", сподели министър председателят.

"Паралелно от през вчерашния ден работим, може след няколко дни да ви представим, по какъв начин ще си изградим произвеждане на проби, няма да станат за 10 или 20 дни, само че за няколко месеца. Навремето България е имала такива благоприятни условия.

Нали коронавирусът има разновидности, разновидности, няма да се размине. Щом ни е навлязло в организмите на света, по какъв начин ще се преобразува в следствие. Както започнахме да си произвеждаме очила, шлемове, маски, по този начин ще стартираме и проби да си произвеждаме ", посочи Борисов.

"Много ни тормози това, че за наслада ниската заболяемост и ниската смъртност съпоставено с другите страни, пъклен доста успокоява хората. Усещането ми е, че си мислим, че това ще свърши. Усещането ни е, че надали не е смешка. Огромната част от българите - да не кажа, че доверието в нас ни е предиздвикало единствено, гледат какво става по другите страни, и схващат, че би трябвало да се съблюдава единственото потвърдено досега вярно деяние - дистанцията ", посочи министър председателят.

"Колегите в Австрия приказват единствено в бъдеще време. Курц излиза и споделя в бъдеще време, само че малко по-обозримо. След 2 седмици, след 3 седмици, в средата на май... Но това успокоява. Тези, които сме били бойци, знаем по какъв начин броиш дните до уволнението. Психически го приемаш. Ако нямаш дата, цялата армия спихва ", сподели още Борисов.

"Под 1% се движим сега. Добрата вест в тъгата е, че умрелите хора са с тежки болести. Но ние имаме доста такива хора у нас. Рисковата група е доста огромна. И, в случай че я изпуснем и вълната влезе в лечебни заведения, вредите ще са пагубни ", сподели Борисов.

"На Великден и аз ще крещя колкото имам глас от терасата: "Христос Воскресе ". Не може владиката да каже: "Затварям църквата ". Това е все едно ген. Мутафчийски да каже "Не ходете в лечебни заведения, а се лекувайте при шамани ".

"Моля ви, който не умира да отиде в черква, да го направи от терасата. Бог ще ни разбере, че сме работили мъдро. Взели сме ограничения да не се раздават върби. Младен Маринов ми рапортува, че работят в тази посока ", добави той.



OЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР