Премиерът Бойко Борисов освободи от длъжност заместник-министъра на околната среда

...
Премиерът Бойко Борисов освободи от длъжност заместник-министъра на околната среда
Коментари Харесай

Премиерът освободи зам.-министъра на екологията Красимир Живков

Премиерът Бойко Борисов освободи от служба заместник-министъра на околната среда и водите Красимир Живков и на негово място назначи Славея Стоянова, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Славея Стоянова е магистър на биологичните науки в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. От 2015 година досега заема длъжността шеф на дирекция „ Управление на отпадъците и запазване на почвите “ в Министерството на околната среда и водите. Преди това е била основен специалист в същата дирекция.

Красимир Живков беше освободен от поста откакто прокуратурата му повдигна обвиняване за присъединяване в проведена незаконна група за внасяне на рискови боклуци от Италия в България. Тази нощ съдът наложи непрекъснат арест на някогашния към този момент заместник-министър на околната среда, дружно с още петима, измежду които и предприемача Атанас Бобоков.

Според обвиняването Живков издавал разрешителни и " всички други неща ", и назначавал хора в РИОСВ-Плевен след координиране със притежателя на " Приста Ойл " Атанас Бобоков. Двамата били извънредно близки и още от 2014 година, твърди прокуратурата.

Самият Живков отхвърля да е непосредствен с братята Атанас и Пламен Бобокови.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР