Премиерът Бойко Борисов остро нападна Да, България и я обвини

...
Премиерът Бойко Борисов остро нападна Да, България и я обвини
Коментари Харесай

Бойко Борисов: ДПС и "Да,България" се съюзиха срещу нас

Премиерът Бойко Борисов остро атакува " Да, България " и я упрекна в съюз с Движение за права и свободи против ГЕРБ. Поводът бе днешният митинг на плажа край лятната резиденция на Ахмед Доган в Росенец, при който се стигна до напрежение.

" След това се оказа, че те си пият дружно и се прегръщат и се целуват, а до обяд ми се струваше, че ще възникне ужасно етническо напрежение. Това нещо, доста добре проведено, с цел да прерастне по-късно в още по-голям протест, добре заплатен, очевидно добре заплатен, тъй като няколко агитки доста добре ги познавам. Разбира се, има доста хора, които откровено стачкуват, или тъй като не ни харесват, само че това е демокрацията, по този начин е организиран целият либерален свят ", изясни Борисов в изключително изказване във Facebook от вкъщи си.

" И какво се получи през днешния ден? Огромен триумф за Христо Иванов и " Да, България! " Огромен триумф за господин Карадайъ и Движение за права и свободи. И най-после в хор се прегърнаха и пееха песни и какво споделиха - неприятна е страната, неприятен е кметът на Бургас, неприятна е полицията, неприятен е ГЕРБ. Е това ли е нашата поддръжка? Това ли е нашата подмолна коалиция с Движение за права и свободи? ", попита афектирано министър председателят.

" Само след месеци ще са изборите. Виждам, че Радев не го боли, когато се пролива кръв на служители на реда, когато се хвърлят бомби против тях, когато искрено се предизвикат. Използването на езика на омразата няма да докара до нищо положително за страната. Много пъти това се е случвало в страната. Когато възпламениха Партийния дом, тъй като слушам, че за това се готвят по-късно, дано си спомнят идващите 12 години в отчета на международната банка по какъв начин беше застой за България. И като виждам кои са се наредили до президента Радев... Ами те бяха ръководещи... Ами Мая Манолова предложи Пеевски, Румен Петков беше вътрешен министър, Христо Иванов беше министър, самичък се отхвърли... ", продължи монолога си Борисов.

" Аз съм уверен, че юли и мониторингът на България ще падне. Аз не знам моите сътрудници от " Да, България " какво щяха да приказват през вчерашния ден, в случай че България беше изгонена от банковия съюз и еврозоната, а Хърватия и Румъния бяха влезнали. Какви неща щяхме да прочетем. Поколения финансисти са го мечтали. И какво желаят? Да строшат Министерски съвет. Държавна благосъстоятелност. Ами да го строшат, щом желаят. Да отидат да строшат и " Тракия ", и " Марица ", и " Европа " и метрото... Ние единствено сме градили. За 10 години ГЕРБ са построили двойно повече автомагистрали от Тодор Живков, колкото всички министър председатели взети дружно. Е, по тази причина ли дадем оставка? Затова ли? ", разгневи се министър председателят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР