Премиерът Бойко Борисов определи като вероломно нападение над правителството без

...
Премиерът Бойко Борисов определи като вероломно нападение над правителството без
Коментари Харесай

Борисов: Вероломно нападате правителството

Премиерът Бойко Борисов дефинира като " вероломно нахлуване над държавното управление без никакъв мотив при едно извънредно доброжелателно изявление " изявлението на президента Румен Радев часове по-рано в Българска телеграфна агенция.

Припомняме, малко преди обяд президентът Румен Радев разяснява изявлението на премиера от предходната вечер. " Аз съм горделив, че имам интелигентни съветници и секретари, шеф кабинет. Но никога те не са причина за напрежение сред нас ", сподели Радев и изброи аргументите за неразбирателство сред президентската и премиерската институция. Сред тях са: " скалъпената комисия за нови изтребители и грубите неистини около нея, прекратената рационализация и разсипията във въоръжените сили, концепцията за безкрайни концесии, неналичието на бистрота ".

" Един президент, който е главнокомандващ на всички българи и равноотдалечен от всички партии, не е редно да дава оценки и да взима дейна страна към неговата партия Българска социалистическа партия. " Така министър председателят Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев при започване на изключителния брифинг на летище " София ".

Не е редно да дава такива оценки и да взема страна, натърти Борисов и обоснова изключителния брифинг - " Знам, че в случай че не отговоря, някои ще кажат, че ме е боязън. "

Премиерът реторично попита и за какво тогава президентът не се е изказал и по въпроса за оценката на социалистите за Народния съд, въпреки и тя да се оказа персонално на Валери Жаблянов.

" Неговите хора са умъртвили хиляди българи като кучета, а той мълчи. Нито един път не съм обидил президента, уточни Борисов и изясни, че доста деликатно е прегледал вчерашното си изявление и то няколко пъти. " Нито една засегнатост, нито една подготовка не съм си разрешил ", безапелационен бе министър председателят.

Борисов " захапа " президентството и за спрения достъп до класифицирана информация на началника на кабинета Иво Христов, който обаче една година чете документи.

Той уточни, че в Министерския съвет одобряват кадровите оферти на президента. " Всичко, което той изпрати за посланици или служби, ние съгласуваме. Сега разгадавам, че ще извади всички разработки и ще го съобщи в прокуратурата. Ако съм забъркан, аз не съм забъркан, с изключение на със своята приемливост, ще давам отговор за делата си. Категорично настоявам, че това не е правилно ". Това бяха думите на премиера Борисов в отговор на питането от президента Радев дали има общ бизнес с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски и дали разпределя публични поръчки в негов интерес.

Борисов прикани, в случай че депутатът Пеевски е направил закононарушение, за което президентът Радев знае, да сезира съответните институции. Какво общо мога да имам аз с народен представител от опозицията. Депутат, който Българска социалистическа партия издигна за началник на ДАНС, напомни Борисов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР