Премиерът Бойко Борисов определи като сценка опита за десант на

...
Премиерът Бойко Борисов определи като сценка опита за десант на
Коментари Харесай

Борисов саркастичен: Много българи отиват на плаж със знаме, вместо с поясчета

Премиерът Бойко Борисов дефинира като ”сценка ” опита за десант на българския плаж от Христо Иванов, а вчерашните митинги окачестви като ”част от сюжета ”. Премиерът отсече - не е инцидентен този сюжет и желаят да убедят хората, че са отишли инцидентно на плаж. ”Много българи отиват на плаж вместо с поясчета със знаме. ”, опита да пошегува Борисов и отсече: ”Има и сценаристи, които през вчерашния ден се демонстрираха ”.
Това съобщи по време на ексклузивен брифинг в Министерския съвет министър председателят, до който безмълвно стоеше визепремиерът Томислав Дончев. Монологът на министър-председателят продължи близо 20 минути, а на въпрос за какво е до него Дончев той отвърна: " Взех го като Илияна Йотова, да ми дава кураж. Не си толкоз приветлив, само че нали би трябвало да сме двойка. "

Изявлението на Борисов е във връзка акцията на някогашният правосъден министър Христо Иванов, който се опита да дебаркира на българския бряг, само че бе посрещнат от гардове, които го избутаха, макар че става дума за държавна благосъстоятелност, каквато е крайбрежието. Стигна се до многохиляден митинг в столицата през вчерашния ден, като поръчката е, че той ще продължи и през днешния ден. Демонстрантите приканиха за оставки, а към протестиращите се причисли и президентът Румен Радев, който прикани: Мутри- вън. До ескалацията се стигна откакто прокуратурата влезе в Президентството и арестува секретари на президента, което бе жигосано като жестоко тъпчене на конституцията.

Борисов през днешния ден заподозря, че всичко, което се случва в страната е тъй като някой не желае България да стане част от Еврозоната.

" Питам - когато прокуратурата влиза в постройките на Министерския съвет и ги завлича един по един - министри, зам.-министри, споделили ли сме дума? Научавам от медиите като го пуснат. Казах, че основния прокурор работи директно с основния секретар. Даже и министъра не знае какъв е стилът на работа. Видях в най-важната работа на Министерство на вътрешните работи - ГДБОП по какъв начин ги подредиха. Поисках незабавно оставките на всички тези хора и ръководители. Каква е разликата сред министри, кметове, висши служители на реда и президента? Какъв прелом? Никой не е отишъл да пита президента. Отишли са при негови чиновници, за които е видно, че има нарушавания. За всеки скандал ме разкарват като панаирджийска мечка да ме снимат. Днес е значим ден. Цял ден ще се работи - по тази причина идва тая гняв - поради това, което ще се случи. Няма да може да се помпат банки, да се банкрутират, да се теглят пари в кеш, без да светнат и в Европа. Ще паднат лихвите, ще се вдигне кредитния рейтинг. Ще сме на мястото на най-успелите в сърцето на Европейски Съюз. чакаме вести след 8 ч. Това чакаме и те го знаят - по тази причина тая преживелица от нощес и сценката ", отсече Борисов.

Той загатна имената на Мая Манолова, Корнелия Нинова и Васил Божков, който " съжаляваше, че не е там ".

" Защо дясно мислещите хора не изчакаха да мине през днешния ден или на следващия ден, а влязоха в този сюжет. Не е инцидентно... Искат да убедят хората, че са отишли инцидентно на плаж. Много българи отиват на плаж със знаме... видно е, че е сюжет. И той си има и сценаристи, които през вчерашния ден се демонстрираха ", съобщи Борисов.

Премиерът отсече: Никога не съм ходил ни в летния, ни в зимния сарай. Много от протестиращите водачи са били там. На въпрос кои са тези политически водачи обаче, той отхвърли да отговори, а по думите му в този момент те треперели.

Борисов съобщи, че в никакъв случай не е работил подмолно с Движение за права и свободи - партия, която ги е подкрепяла за доста неща, само че които постоянно са били ясно сложени на масата.

" Движение за права и свободи - това е тематиката в този момент. А за какво? Когато поддържат Радев - тематика няма. Когато поддържат Евроатлантически решения, има проблем ", попита Борисов.

" Но сюжетът продължава. Защо не се направи, когато Движение за права и свободи не правеха кворум или дружно с Българска социалистическа партия желаеха избор на съмнение за събаряне на държавно управление? Или когато Движение за права и свободи искаше оставките на маса министри, на наши съдружни сътрудници. Когато придвижването поддържа претендента за президент, той не отхвърли тяхната поддръжка. И тогава тематиката " защита " не е стояла. Защо? Защото са били комфортни. Сега желаят да изкарат, че Движение за права и свободи и ГЕРБ работят дружно, единствено че аз обществено съм им благодарил за всички случаи, в които те са ме подкрепили като партия в Народното събрание ", разяснява още министър-председателят.

Относно защитата от НСО на Ахмед Доган и Делян Пеевски, министър председателят съобщи:

" Когато Министерство на вътрешните работи ми рапортуваха при атентата против Алексей Петров, същите бяха наели апартамент, намерихме схемата, при която да унищожават Пеевски със снайпер. Сложихме му защита. Изведнъж някой желае да ми вмени, че това е моя тематика. Тя не е и съм уверен, че те ще я махнат, само че Радев да поеме отговорността ", съобщи изрично Борисови трансферира топката по тематиката със службата в двора на Президентството.

" НСО би трябвало да остави да пази тримата - президента, ръководителят на нс и премиера. За всички останали - полицейски коли. Има си структури. Няма да разясня квалификациите. Българският речник е доста благополучен. Надали има жител с полицейски награди и ордени, колкото мен. Оставете простака да си приказва. Когато му отвърнеш, правиш същото ", разяснява още Борисов.

" Сега митингът е добре съединен. Христо Иванов стачкува против тези, които го изкъпаха. За кое ме държи виновен? Президентът еднолично носи отговорност и с назначението на шефа на НСО. Вменява функционалностите на него - асортимент, подготовка на тези чиновници. Считате ли, че един приблизително образован човек ще хвърли българското знаме до момента в който го снимат. Трябваше да го развее. Да са вежливи, както служителите на реда ", уточни още Борисов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР