Премиерът Бойко Борисов обяви във Фейсбук, че е разпоредил на

...
Премиерът Бойко Борисов обяви във Фейсбук, че е разпоредил на
Коментари Харесай

Борисов разпореди на ДНСК да обжалват решението за ”Златен век”

Премиерът Бойко Борисов разгласи във Facebook, че е разпоредил на Министърът на районното развиване ДНСК да апелира решението на съда за постройката ”Златен век ”. В същата минута от Дирекцията изпратиха прессъобщение до медиите, че са решили да апелират.
Вчера стана ясно, че със свое решение 30 юли 2019 Софийският административен съд удостовери валидността на Разрешението за градеж на многофункционалната постройка „ Златен век “ и анулира заповедта на ДНСК за прекъсването на градежа.

Премиерът Бойко Борисов е в Пазарджик, където се срещна със свиневъди и късно през днешния ден разгласи, че страната ще ги подкрепи поради загубите им в резултата на африканската чума по свинете.

Ето какво написа Борисов преди минути във Facebook:

В диалог с районния министър Петя Аврамова разпоредих държавните органи неотложно да подхващат дейности по обжалване на решението на съда по проблема със постройката “Златен век” в София. Министър Аврамова беседва с управлението на ДНСК, която е способената институция, която може да нападна решението още веднъж в съда. Преди минути бях осведомен, че е основана цялостна организация и процедурата по обжалване ще бъде задействана още при започване на идната седмица.

Прессъобщението от Дирекция " Национален строителен надзор ", изпратено в 21:22 ч. (написано 6 минути преди това) гласи:

ДНСК ще апелира решението на съда по проблема „ Златен век “

Днес, 2 август, в ДНСК е получено публично решението на Софийски административен съд по отношение на проблема със постройката „ Златен век “.

Дирекцията за народен строителен надзор ще апелира решението на Софийския административен съд пред Върховния административен съд в най-кратък период.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР