Премиерът Бойко Борисов обяви в петък, че правителството се готви

...
Премиерът Бойко Борисов обяви в петък, че правителството се готви
Коментари Харесай

Правителството се готви за “възможно тежкото развитие“ с Covid-19

Премиерът Бойко Борисов разгласи в петък, че държавното управление се готви за “възможно най-тежкото развиване на обстановката с ковид “, а НЗОК и Лекарският съюз се договориха цената на пътеката за лекуване на пациенти с Covid-19 да бъде удвоена от сегашните 618 лв. на 1200 лв.. Решението идва на фона на устойчиво нарастване на новозаразените с по над 100 нови случая на ден в последните 10 дни и растеж на хората в болница и инфектирания медицински личен състав.

“Засилваме готовността на лечебните заведения за лекуване на ковид. Трябва да свикнем да живеем с новата болест и да сме готови за допустимо най-тежкото развиване на обстановката “, съобщи в петък министър председателят Бойко Борисов на среща на Националния действен щаб, представен от държавния пресцентър. Подробности за въпросния сюжет и подготовката не се оповестяват, само че държавното управление продължава да следва към този момент тактиката си без налагане на нови по-строги противоепидемични ограничения. Вместо това твърди, че залага на по-засилен надзор над съществуващите и тече подготовка на лечебните заведения да одобряват по-голям брой хора.

На срещата здравният министър Кирил Ананиев е уведомил премиера за идното нарастване на цената на на пътеката за лекуване на ковид, както и за други промени, свързани с лекуването.

Премиерът разпореди на здравния министър и на щаба да продължат извънредно деликатно да наблюдават и проучват данните на заболеваемостта у нас “с цел допустимо най-хубава реакция на здравната ни система за запазване на здравето и живота на българските жители “.

Пътеката за лекуване на ковид става 1200 лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР