Премиерът Бойко Борисов обяви в Долна Митрополия , че се

...
Премиерът Бойко Борисов обяви в Долна Митрополия , че се
Коментари Харесай

Борисов: За 6 май да бъде възстановено Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия

Премиерът Бойко Борисов разгласи в Долна Митрополия, че се възвръща Висшето военно-въздушно учебно заведение. Това би трябвало да се случи до 6 май тази година.

Премиерът Бойко Борисов изясни пред курсантите и управлението на настоящия факултет „ Авиационен “, който е част от Националния боен университет във Велико Търново, че би трябвало да се извършат няколко процедури през април от Министерството на защитата и просветителното министерство. След което кабинетът публично ще предложи възобновяване на Висшето военно-въздушното учебно заведение в Долна Митрополия.

„ Тази година ще се дадат милиарди за Военно-въздушните сили. Няма логичност да се дадат толкоз пари за самолети, в случай че наземния състав, в случай че водачите, в случай че поддръжката, в случай че хората не са готови за тях. Първо, това е доста комплицирана специалност. Всяка неточност се санкционира съдбовно, а и един хеликоптер е 50 милиона. Човешкият живот преди всичко и в случай че сме живи и здрави, за 6 май да можем да кажем, че сме възстановили военно-въздушното учебно заведение “, сподели Борисов.

Преди това министър председателят Борисов организира среща с вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов и началника на защитата военачалник Андрей Боцев в Долна Митрополия във връзка настояването за обновяване на статута на факултет „ Авиационен “ и опцията за развиването му във Висше военновъздушно учебно заведение, каквото е било до 2002 година

В изявлението си пред управлението, преподавателите и курсантите на факултета „ Авиационен “ министър-председателят Борисов акцентира, че са нужни ограничения подготвените у нас водачи да останат да работят в България.

Преди срещата в базата на военното учебно заведение министър председателят Бойко Борисов беше посрещнат с боен обред и одобри строя на курсантите на факултет „ Авиационен “ на Националния боен университет в града. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР