Премиерът Бойко Борисов обяви, че строежът на продължението на руския

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че строежът на продължението на руския
Коментари Харесай

Борисов: Балкански поток е на финала. Ще обезпечаваме и Азия, и Европа

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че градежът на продължението на съветския газопровод " Турски поток " през българска територия до Сърбия е на финала и ще бъде завършен в период, само че не уточни какъв е той.

При обиколка с хеликоптер и джип по трасето с представители на саудитската компания реализатор " Аркад ", със зам.-министъра на петрола на Саудитска Арабия Аабед Абдулах Алсаадун и шефа на възложителия " Булгартрансгаз " Владимир Малинов, той сподели, че тръбата ще обезпечава и Азия, и Европа. Покани президента Румен Радев да пристигна на място и да види " провалената страна какво прави ", както и други политици да стъпят в прахта и калта.

От инспекцията стана, че са заварени тръбите по целия 474 км маршрут, зарити го огромната част от тях и се организират и тествания на трасето.

Борисов изясни на саудитците, че опозицията разпространявала подправени вести, че " Аркад " е съветска компания, на което Алсаадун отвърна: " Аз съм притежателят ". Всъщност не е имало изказвания, че " Аркад " е съветска компания ", а че вкарва като, което е реалност, само че министър председателят преиначи нещата.

Информира още, че дружно с тръбите е прокаран и оптичен кабел, който ще предава първокачествен интернет и до Турция, Европа и Азия, а качеството на интернет в района ще стане още по-добро.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР