Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма защо да има предсрочни

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че няма защо да има предсрочни
Коментари Харесай

Борисов: Има постоянен ръст на доходите

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че няма за какво да има предварителни избори. "Ако един от параметрите на страната не беше добър, можеше ", уточни Борисов. По думите му при неговото ръководство имало непрекъснат растеж на приходите.

"Увеличаването на приходите е в основата и на новия бюджет. 10% нарастване на заплатите с над 500 млн. повече за общините. Увеличение на заплатите с 380 млн. на учителите, над 5 милиарда повече в опазването на здравето, със 150 млн. лева повече за хората с увреждания, с 20 млн. повече за просвета. Мога да изреждам още доста. Това е нарастване на приходите ", счита министър-председателят.

Борисов още веднъж се извини за думите на Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания. Но отново съобщи и че няма да изиска оставката му. "Десети път ще кажа, извиних се и от името на държавното управление, споделих, че скърбя. С кое да се припозная? Корнелия Нинова припознава ли се, че нейните депутати нарекоха народа дебили? Припознава ли се с това единствено преди две години мандатът на Движение за права и свободи какво направи? Сега се крият зад Орешарски. Във всяка една сфера се покачват приходите. И когато се сложи по този начин въпросът за бедността – коя партия подписа за „ Белене “ и стоят два реактора за 3 милиарда изхарчени пари? Коя партия върза електромерите на хората за Топлоелектрическа централа 1 и Топлоелектрическа централа 3 - Българска социалистическа партия “, сподели водачът на ГЕРБ по адрес на социалистите.

Бойко Борисов се надявал митингите да престанат, откакто падат цените на горивата. "В момента с 20 ст. са паднали, това е пазар. Полагаме големи старания да понижаваме цените на горивата, само че те не зависят от нас, зависят от пазара ", посочи той пред bTV.

"Ако един от параметрите на страната не беше добър, можеше да се приказва за подаване на оставката. Има всевъзможни оферти, само че не мисля, че би трябвало да се стига до там “, сподели още Борисов.

Премиерът разгласи, че оставката на Валери Симеонов не стои на дневен ред. Министър-председателят съжалява, че едно непремерено и обидно изявление на Валери Симеонов е върнало на улицата майките на деца с увреждания. "Действително ми е и мъчително, и ме е гняв, тъй като положихме големи старания, толкоз срещи се организираха, Извиних се няколко пъти и от негово име ", означи Борисов. "Надявам се, че той е осъзнал, че с това "уж заболели деца ", то е видно, че са заболели ", добави той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР