Премиерът Бойко Борисов обяви, че България най-бързо и адекватно е

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че България най-бързо и адекватно е
Коментари Харесай

Борисов: Най-бързо и адекватно реагирахме и на здравната, и на икономическата заплаха

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че България най-бързо и съответно е реагирала и на здравната, и на икономическата опасност от Коронавирус пандемията.

"Мерките ни започнаха да работят овреме и обгърнаха доста хора. Само по схемата 60/40 над 300 000 работни места бяха непокътнати. Бяхме една от първите страни, които вкараха мярката и резултатите досега демонстрират, че тя работи чудесно. Паралелно с това за най-засегнатите от рецесията браншове "Транспорт ", "Хотелиерство и ресторантьорство " и "Туризъм " трансформирахме мярката на 80/20, в резултат на което над 700 компании ще бъдат подкрепени с общо 43,5 млн. лева Български дребни и микро компании получиха безплатно близо 110 млн. лева, а до междинните предприятия ще доближи запас от 200 млн.лв. Ако ограниченията на държавното управление не действаха, безработицата щеше да е 14%, а в този момент тя е на равнище - 7,5% ", регистрира министър председателят.

Позовавайки се на международните специалисти, Борисов споделя, че най-трудните времена за здравните ни системи и стопански системи предстоят.

"Трябва да бъдем рационални и гъвкави във своите решения, с цел да минимизираме вредите от рецесията. Но както се вижда и от данните, на прав път сме! ", написа министър-председателят в профила си във "Фейсбук ".

Той разгласява и графика, представляваща доклад на досегашните ограничения, оповестени от държавното управление:

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР