Премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ “на сляпо“ са приели

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че ГЕРБ “на сляпо“ са приели
Коментари Харесай

Борисов иска ограничения за харченето на партийната субсидия

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че ГЕРБ “на сляпо “ са приели предлагането на Българска социалистическа партия за увеличение на партийната дотация до 8 лв. на глас, с цел да се одобри държавният бюджет. Той изиска от финансовия министър Владислав Горанов разбор за какво дотацията би трябвало да е в този размер, както и експлицитни правила защо партиите могат да употребяват държавното финансиране.

“Затова желая разбор от финансовия министър Владислав Горанов, тъй като ние в този момент на сляпо подкрепихме предлагането на Българска социалистическа партия - какъв брой пари трябват на партиите за естествена политическа активност. От къде пристигна това число осем? Може да са 5, може да са 7, или 30? “, сподели Борисов.

Субсидия или тирания? Това е въпросът

След това министър председателят разгласи, че партийната дотация е нужна, с цел да “има естествен живот на политическите партии “.

На 6 юни тази година Борисов се появи в Народното събрание, с цел да разгласи предлагането си за понижаване на партийната дотация от 11 на 1 лев на глас. Още същият ден бюджетната комисия гласоподава това предложение, а Българска социалистическа партия упрекна министър-председателя в “див популизъм “.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР