Премиерът Бойко Борисов обяви, че е твърд противник на цигарите

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че е твърд противник на цигарите
Коментари Харесай

Борисов твърдо против цигарите

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че е корав съперник на цигарите и даде да се разбере, че ГЕРБ са срещу отпадане на възбраната за пушене в закрити пространства.

Предложението цигареното несъгласие да падне е на съдружния сътрудник на ГЕРБ Валери Симеонов.

"Такива рестрикции, които могат да ни вкарат в тъмния бранш, няма да ги подкрепим ", сподели министър председателят.

Той изясни, че ГЕРБ води акция срещу тютюнопушенето, тъй като това е един от главните фактори за нарушеното здраве на българите.

"От тази позиция няма освен да мръднем, а и ще бъдем най-строги и настъпателни. Убеден съм, че тютюнопушенето е нездравословно за човешкото здраве и това е нашата политика. Затова сме се съгласили на кутиите цигари да има най-гадните картинки и всичко това да можем да отхвърляме колкото може повече хора от тютюнопушенето ", сподели още Борисов.

Той изясни, че напъните на ръководещите са ориентирани към това да няма двоен отрицателен резултат – хем да се пречи на човешкото здраве посредством тютюнопушенето, хем да се облагодетелстват контрабандистите.

"С сътрудниците от Министерство на вътрешните работи ще си вземем всички ограничения ", добави Борисов, който взе участие в полемика, отдадена на контрабандата.

Главният прокурор Сотир Цацаров, който също бе участник в нея, разяснява рекламите за тютюневи произведения.

"Тази реклама би трябвало да демонстрира напълно ясно заплахата от тютюнопушенето. Ако сходно нещо се прави, то би трябвало да се прави без двуличие. Ако заключим цигарите в каси по супермаркетите и не ги демонстрираме, за какво щандовете за алкохол се демонстрират. Ако вършим нещо би трябвало да го вършим с равна мяра за всички, не би трябвало да се ощетява единият бранш, а другият - не. Колкото са нездравословни цигарите, толкоз е нездравословен и алкохолът “, сподели още основният прокурор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР