Премиерът Бойко Борисов обяви, че България ще се съобрази с

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че България ще се съобрази с
Коментари Харесай

Борисов: България ще се съобрази с искането на Ирак за напускане на всички чужди войски

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че България ще се съобрази с настояването на Ирак всички непознати войски да изоставен страната. Позицията бе обявена тази заран при разкриване на стратегичесщия разговор сред България и Съединени американски щати. За срещата в София трябваше да дойде асистент държавният секретар на Съединени американски щати Дейвид Хейл, само че съгласно дипломат Херо Мустафа той е останал във Вашингтон, с цел да се занимае със обстановката в Ирак.

" Само мирът може да реши проблемите в Близкия изток. Ние ще се съобразим с решението на иракския парламент, само че дано да не забравяме, че войските на НАТО, коита са там, са по тяхно искане и те стабилизират по този начин нежното състояние след войната ", сподели Борисов пред делегацията от Съединени американски щати и медиите.

Преди дни иракският парламент одобри резолюция, с която изиска от държавното управление да постави завършек на наличието на задгранични войски в Ирак и да подсигурява, че те няма да употребяват сушата, въздушното и водното пространство на страната по каквато и да било причина. Решението следва въздушния удар край летището на Багдад, при който бяха убити иранският пълководец Касем Солеймани и иракски бойци, чиято организация е част от иракските институции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР