Премиерът Бойко Борисов обяви, че България е готова да застане

...
Премиерът Бойко Борисов обяви, че България е готова да застане
Коментари Харесай

Целта ни е да направим ЕС по-силен и устойчив по време на българското председателство, заяви Борисов

Премиерът Бойко Борисов разгласи, че България е подготвена да застане отпред на Съвета на Европейския съюз, като упоритостта на страната е да направи Европейски Съюз по-силен и по-устойчив по време на своето председателство. Министър-председателят взе присъединяване в днешното взаимно съвещание на българското държавно управление и Европейската комисия, на което беше разисквано идното ротационно председателство на страната ни през първата половина на 2018 година и подготовката за него.

По думите на Борисов след 10 години участие България е потвърдила своята надеждност и непоклатимост. Той добави, че страната е взела участие интензивно в решаването на финансовата и миграционна рецесии. Премиерът добави, че мотото за българското председателство - " Съединението прави силата ", не е определено инцидентно. То било урок, " теоретичен от личната ни история и като ръководител на Съвета България ще търси единодушие и ще работи за единството на Европейски Съюз ".

" Усилията ни ще бъдат главно в три направления - консенсус, конкурентоспособност, кохезия. Хората чакат от нас съответни и забележими резултати. Трябва да бъдем виновни и солидарни. Ще поставим всички старания да стигнем до консенсус по въпроси като сигурността и миграцията, укрепването на контрола по границите, промяната на системата за леговище, разпределението на бъдещия бюджет на Европейски Съюз ", съобщи Борисов.

Той уточни, че сложните договаряния по Брекзит, които предстоят по време на българското председателство, няма да засенчат другите значими за европейските жители въпроси. Бойко Борисов дефинира повишението на конкурентоспособността на Европейски Съюз и укрепването на единния пазар като приоритет с голямо значение за жителите и бизнеса.

 Целта ни е да създадем Европейски Съюз по-силен и резистентен по време на българското председателство, съобщи Борисов
© Правителствена Информационна Служба

Премиерът се срещна уединено и с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Чрез профила си във " Facebook " той сподели и своя рисунка, с която се е опитал да изясни на Юнкер преди две години част от енергийните връзки, минаващи през България. Борисов се похвали, че реализирането на газовия хъб " Балкан " е все по-близо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР