Премиерът Бойко Борисов обяви Асоциацията на организациите на българските работодатели

...
Премиерът Бойко Борисов обяви Асоциацията на организациите на българските работодатели
Коментари Харесай

Борисов: Полагаме огромни усилия в борбата със сивия сектор

Премиерът Бойко Борисов разгласи Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) за победител в категорията " За персона или организация, съдействала за ограничение и предварителна защита на неофициалната стопанска система чрез дейна позиция " в състезанието за премиите " Икономика на ярко " за 2017 година, връчени нощес от Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ).

Премиерът честити на спечелилите и на всички номинирани. Никой не може двете асоциациите да ги разгласи за близки на държавното управление, посочи министър председателят и се базира на графиките на АИКБ за изсветляването на стопанската система, съгласно които делът на сивата стопанска система за предходната година е достигнал 25 на 100, по отношение на по-големите й нива по време на мандата на Българска социалистическа партия.
Само за два месеца и половина служебно държавно управление - 120 млн. по-малко в Митниците, добави Борисов и съобщи, че тази графика е вярна, в случай че това държавно управление е на власт. Когато някой се прави на по-почтен от папата, да огледа графиките, добави той. Премиерът акцентира, че ще бъде спазен задължението контрабандата на цигари да падне от 34 на 100 на под 6 %. Полагаме големи старания и в битката със сивия бранш, и в битката с жълти вести, добави той.

Председателят на УС на АИКБ Васил Велев сподели по време на церемонията, че колкото е по-голяма стопанската система на ярко, толкоз повече са приходите в бюджета, честните правила за бизнеса и честната конкуренция. Затова ограничението на сивата стопанска система е измежду целите на асоциацията, добави той и посочи, че по калкулации на работодателската организация за предходната година сивият бранш в страната е 25 на 100. По думите на Велев изсветляването на стопанската система е в корелация с политическата и финансовата непоклатимост в страната. Велев обаче уточни, че " нападателният административен растеж на минималния застрахователен приход и на минималната заплата не е ясно какъв брой води до увеличение на приходите, само че сигурно води до увеличение на сивия бранш ".

Вицепремиерът Валери Симеонов получи премията в категория " За нормативен акт или административна процедура, които водят до ограничение на сивата стопанска система и възстановяване на бизнес средата " в качеството му на ръководител на Националния съвет за тристранно съдействие за своя принос при правенето на измененията в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Вицепремиерът акцентира дейната роля на юридическите отдели на обособените министерства при работата по проектозакона и добави, че тази премия би трябвало да бъде споделена с тях.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР