Премиерът Бойко Борисов обсъди с турския президент и европейски лидери

...
Премиерът Бойко Борисов обсъди с турския президент и европейски лидери
Коментари Харесай

Борисов обсъди с европейски лидери ситуацията по границата

Премиерът Бойко Борисов разиска с турския президент и европейски водачи обстановката с мигрантска вълна, откакто Анкара разгласи, че повече няма да стопира мигрантите към Европа.

Борисов разиска през вчерашния ден по телефона с турския президент Реджеп Ердоган ситуацията в Сирия и с мигрантите. В момента няма директна опасност за България - е станало ясно по време на диалога.

Борисов счита, че в тази обстановка нито Турция, нито друга страна следва да бъде оставена да се оправя независимо, а би трябвало да се окаже поддръжка. Той дефинира като основно използването на съглашението Европейски Съюз - Турция. От извънредно значение, съгласно него е Европейският съюз да има единна позиция по мигрантския въпрос. Борисов и Ердоган се договориха за среща в понеделник.

Премиерът беседва и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Той моли Европейския съюз да поддържа отворени каналите за връзка с Турция и за повече разговор по проблемите, чиито решения могат да бъдат открити със взаимни старания.

В диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, българският министър председател посочи съдействието ни с Турция по отношение на опазването на границата, която е и външна граница на Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР