Премиерът Бойко Борисов обеща скелето на стария институт по педиатрия

...
Премиерът Бойко Борисов обеща скелето на стария институт по педиатрия
Коментари Харесай

Борисов обеща събаряне на скелето и построяването на изцяло нова детска болница

Премиерът Бойко Борисов даде обещание скелето на остарелия институт по педиатрия в двора на Александровска болница да бъде съборено и на негово място да бъде издигната чисто нова национална детска болница. Обещанието пристигна след година и половина тръжни и правосъдни процедури, в които държавното управление и Министерството на здравеопазването упорстваха, че остарялото скеле е годно да бъде достроено. Срещу това се надигна съществено гражданско неодобрение, като коалиция от родители, архитекти и медици неведнъж провежда митинги за преустановяване на плана и започване на нова процедура.

В сряда след среща с представители на протестиращите министър председателят даде поръчка, че настояването им ще бъде изпълнено.

" С доста обич желаеме да създадем новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да създадем, и златна да я създадем тази болница, постоянно ще има недоволни от нея. Затова взехме решение да я съборим остарялата постройка, само че мястото е доста положително в клъстер от други лечебни заведения, в паркова среда ", е декларирал Борисов на срещата, представен от държавната пресслужба.

По време на диалога Борисов е заречен, че постройката, проектирана през 70-те години на предишния век, ще бъде съборена и на същото място ще се построи нова съвременна педиатрична болница, в която ще бъде обезпечен достъпът на експерти и от прилежащите високоспециализирани лечебни заведения. Премиерът Борисов е показал, че чака от представителите на организациите в хода на работните процедури да му дават предложенията си и архитектурните решения. " Аз доста оценявам работата на архитектите, защото да намериш общото сред инженерното и архитектурното решение е огромен гений и вие го знаете ", е декларирал Борисов.

В срещата са взели участие и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР