Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепа на 18-годишната Мила от Пловдив,

...
Премиерът Бойко Борисов обеща подкрепа на 18-годишната Мила от Пловдив,
Коментари Харесай

Бойко Борисов обеща подкрепа на 18-годишната Мила от Пловдив

Премиерът Бойко Борисов даде обещание поддръжка на 18-годишната Мила от Пловдив, която се бори с тежката диагноза – лимфом на Ходжкин.

Съучениците на ученичката от Търговската гимназия в Пловдив посрещнаха Борисов пред стадион Христо Ботев. Те бяха поели самодейност за събиране на средства посредством осведомителни брошури и кутии. Премиерът се спря при младежите, с цел да се запознае с идеята им. Учениците описаха на Борисов за приятелката им, за тежката болест и за идеята към която са се обединили, написа "Трафикнюз ".

Бойко Борисов пожела листовка, с цел да се запознае с проблема, а на потегляне от колежа даде обещание да „ свърши каквото може незабавно щом се прибере”.

Средства за Мила бяха събирани по време на церемонията по рестартиране на ремонта на Колежа. Съучениците й проведоха кутии за събиране на средства през вчерашния ден. Младежите ще се събераха пред Община Пловдив с кутиите за дарения и се насочиха към концерта на концерта на Орлин Павлов на Гребната база, където събирането на средства продължи.

Мила се бори с тежката диагноза – лимфом на Ходжкин, тя към този момент е в четвърти етап. Момичето си намира в болница с Германия, където към този момент е направена първата вливка от химиотерапията и, нейното превозване все още е невероятно заради тежкото й положение.

18-годишната ученичка е възпитаничка на пловдивската Национална комерсиална гимназия, миналата образователна година приключва с отличие. Мила Зархулева мечтае да учи право, приготвя се за идната и матура през 2020 година.

Преди към месец тя отпътува на посетители на своя вуйна в Германия. Десетина дни след идването си момичето се усеща доста зле и я одобряват по неотложност в болница във Франкфурт. Дни по-късно, шокиращо за нея и фамилията й, й слагат диагноза – лимфом на Ходжкин.

Първоначалната сума за пускане на лекуването е 35 000 €, която включва единствено курса на химиотерапия. Допълнително ще би трябвало да се заплатят болничен престой и доста други съпътстващи лекуването проучвания.

Можете да подкрепите Мила в битката с лимфома и да дарите бързо и елементарно с банкова карта, PayPal или по банков път в нейната дарителска сметка в:

UniCredit Bulbank
IBAN: BG04 UNCR 7000 1523 6703 72
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Виолета Илиева Христева-Зархулева

PayPal: [email protected]

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР