Премиерът Бойко Борисов обеща втора мащабна сума за подпомагане в

...
Премиерът Бойко Борисов обеща втора мащабна сума за подпомагане в
Коментари Харесай

Още 82 млн. лв. от Борисов - този път за животновъдите

Премиерът Бойко Борисов даде обещание втора огромна сума за подкрепяне в границите на деня.

„ Ще ви подкрепим с 56,5 милиона лв., имаме подобен инструмент, ще ги осигурим през Министерския съвет “, съобщи министър председателят Бойко Борисов на среща с животновъди, в която взе участие също министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, оповестиха от държавната пресслужба.

Преди това Борисов се срещна и с представители на туроператорите. На срещата стана ясно, че 10 милиона лв. от Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “ ще бъдат пренасочени за подкрепяне на туристическия бранш поради пандемията от COVID-19.

Помощта от страна на държавното управление е за възстановяване на ликвидността на земеделските стопанства, които са отсрочили заемите си и са в неспособност да ги погасят в изискванията на пандемията от Коронавирус 19. За тези пари ще бъде поискана нотификация от Европейска комисия. В рамките на диалога министър председателят Борисов добави, че са обезпечени също 26 милиона лв. за помощта de minimis за животновъдите, които търпят загуби поради сушата. Министър-председателят акцентира, че сега се обмисля поддръжка още и за пчеларите, зеленчукопроизводителите и овощарите.

„ Сушата е по цяла Европа. Виждате там реколтата в никакъв случай не е била толкоз дребна. Затова се удивлявам на тези, които вместо толкоз настоятелно да търсят национално единодушие по какъв начин да преодолеем зимата, приказват “, сподели министър-председателят.

По време на срещата животновъдите показаха задоволство от бързото погашение на средства от „ Фонд Земеделие “ макар компликациите, подбудени от рецесията с COVID-19. Премиерът Борисов означи, че държавното управление ще продължи да работи в поддръжка на всички сектори в бранша.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР