Премиерът Бойко Борисов обеща на полицаите 100 млн. лв за

...
Премиерът Бойко Борисов обеща на полицаите 100 млн. лв за
Коментари Харесай

Протестиращи полицаи искат: Европа и за нас

Премиерът Бойко Борисов даде обещание на служителите на реда 100 млн. лева за нарастване на заплатите, след среща с шефовете на синдикатите на чиновниците от системата на Министерство на вътрешните работи. Въпреки това довечера недоволните чиновници се събраха на няколко места в София. Протестиращите трябвало

да заявят настояванията си и пред гостите от Европа ,

които дойдоха у нас броени часове преди старта на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. А директно преди тържественото начало, започнаха и демонстрациите в столицата.

Протести „ откриват “ българското европредседателство

Пожарникарите на митинг, министърът не схваща за какво

Служителите на Министерство на вътрешните работи се събраха наоколо до Народния спектакъл „ Иван Вазов”, с концепцията да привлекат вниманието на високите посетители, пристигнали за откриването на Председателството на Съвета на Европейски Съюз, само че до непосредствен контакт не се стигна, заради загражденията в региона.

Протестът се концентрира на пресечката на улиците „ Княз Александър Първи” и „ Гурко”. Движението беше отцепено и служителите на реда издигнаха настояванията си главно пред публицистите. На плакатите им пишеше на български и на британски език: „ Европа и за нас”, „ Достойно отношение – почтени възнаграждение на чиновниците в МВР”,

„ За вашата сигурност се грижат хора, чиято съществена заплата е 340 евро”

и други

„ На този стадий сме задоволени, само че не изцяло “, съобщи пред БГНЕС Костя Костов, член на Контролната комисия към полицейския профсъюз СФСМВР във връзка решението на държавното управление за в допълнение нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи.

Костов повтори това, което сподели час по-рано ръководителят на организацията Валентин Попов, че в петък УС ще заседава, с цел да се вземе решение дали ще има или не продължение на митингите.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР