Премиерът Бойко Борисов обеща Министерският съвет утре да отпусне 27

...
Премиерът Бойко Борисов обеща Министерският съвет утре да отпусне 27
Коментари Харесай

Борисов обеща 27 млн. лева за новата сграда на болницата в Ямбол

Премиерът Бойко Борисов даде обещание Министерският съвет на следващия ден да отпусне 27 млн. лв. за дотъкмяване на новата постройка на болничното заведение в Ямбол. 

Строежът на новата болница е почнал още през 1979 година Сградата обаче към момента е на недодялан градеж, а кабинетът от време на време отпуска разнообразни суми за довършването ѝ. 

Бившият здравен министър Петър Москов даде обещание през 2015 година постройката да бъде приключена до година и половина. Тогава беше оповестено, че за завършването ѝ ще са нужни към 9 млн. лв., а кабинетът отпусна 2 млн. лв.. 

Болницата сега се обитава в остарели здания от павилионен вид.

" Утре ще отпуснем 27 милиона лв.. Сегашната болница е на павилиони, а пациентите се придвижват на ръце, което е неприемливо ", разгласи Борисов. 

Новата постройка е ситуирана на повърхност от 32 000 кв. м и има потенциал до 250 кревати.

Ние сме оптимизирали всички структури оптимално, тъй че цялата болница с всички действия ще бъде разгърната на 8 етажа, като ще оставим 2, несъмнено, след време концепцията ни е да имаме хотелска част, приют и така нататък, изясни шефът на болничното заведение доктор Панайот Диманов, цитиран от Българска национална телевизия.

Предвидено е на първия етаж да има незабавен център. 

Ще обявим публичната поръчка за центъра за незабавна здравна помощ. Той ще е към 500 кв. м., на стойност към 482 000 лева 11 коли за спешна помощ ще има в центъра за незабавна здравна помощ, от които 7 от естествен вид, останалите 4 - 4х4 и реаномобил ще има също, уточни здравният министър Кирил Ананиев.

Разчети демонстрират, че постройката може да бъде довършена до 18 месеца. 

Ще бъде ремонтиран и пътят до новата болница със средства, отпуснати от Агенция " Пътна инфраструктура " и ще бъде модифицирана схемата за градския превоз за облекчение на пациентите.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР