Премиерът Бойко Борисов обеща, че когато бъде завършен клубният стадион

...
Премиерът Бойко Борисов обеща, че когато бъде завършен клубният стадион
Коментари Харесай

Борисов обеща европейски финал на стадиона на "Ботев" Пловдив

Премиерът Бойко Борисов даде обещание, че когато бъде приключен клубният стадион на " Ботев " Пловдив, ще издейства на него да се организира край на европейски шампионат.

Министър-председателят инспектира строителните действия на " Колежа ", за който страната отпусна 25 млн.лв.

" Мога да обещая, стане ли подготвен този стадион един край на купа, не българска, ще им издействам. Такава е политиката на УЕФА и на всички останали - страните, които вложат пари в оборудване, ги награждават с край на някоя купа. Тука на тоя стадион ще се изиграе ", сподели Борисов.



През февруари 2020 година община Пловдив разгласи, че 25 млн. лв. ще бъдат отпуснати за дотъкмяване на строителните и ремонтните действия на стадион " Христо Ботев " в града.

Реконструкцията му стартира през лятото на 2013 година Съоръжението трябваше да е готово за две години. След банкрута на КТБ обаче планът бе замразен, а концесията, която изтече през 2018 година, бе удължена с две години след предоговаряне с Община Пловдив. За шест години беше вдигнат единствено грубият градеж на южната и източната трибуни на стадиона.

В момента тече усилена работа по довеждане докрай на оборудването, като се чака през февруари 2022 година " Ботев " към този момент да играе домакинските си мачове на новия стадион.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР