Премиерът Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина,

...
Премиерът Бойко Борисов обеща, че ако икономиката върви добре догодина,
Коментари Харесай

Борисов за полицаите: 15% сега, догодина още

Премиерът Бойко Борисов даде обещание, че в случай че стопанската система върви добре следващата година, чиновниците от Министерство на вътрешните работи ще бъдат обезщетени в допълнение. По думите му никога едни обществени групи не би трябвало да се опълчват на други. Цитиран от БНР, Борисов разяснява, че ГЕРБ се отхвърля от универсални детски добавки поради отрицание на мярката от обществото.

" Високо ценим работата на българските чиновници в Министерство на вътрешните работи, по тази причина - 15% нарастване на заплатите. Да, не са 30%, както в някои от другите организации, само че първо - там бяха доста ниски заплатите, не бяха увеличавани от години. Затова го направихме лятото за тях.

Навсякъде ни подлагаха на критика, че децата на заможните родители ще получават и те тези 40 лв. надбавки. Затова се върнахме на остарелия вид, мисля, че е обективен и прецизен и той няма нищо общо с служителите на реда, нищо общо със чиновниците на Министерство на вътрешните работи, тъй че не ги преплитайте двете неща, тъй като първо - не е почтено, второ - не е красиво ".

Цитиран от националното радио, финансовият министър Кирил Ананиев също отхвърли да има опълчване.

" Това, което излезе в средствата за всеобща информация, че има някакво опълчване сред приемането на 15-процентно нарастване на заплатите на работещите в системата на Министерство на вътрешните работи и родителите на деца, които получават детски добавки, не е правилно.

Необходимият запас за увеличение на работните заплати в системата на Министерство на вътрешните работи бяха обезпечени от преструктуриране на разноските и прехвърлянията по централния бюджет ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР