Премиерът Бойко Борисов няма намерение да подава оставка какъвто и

...
Премиерът Бойко Борисов няма намерение да подава оставка какъвто и
Коментари Харесай

Борисов няма намерение да подава оставка след евроизборите

Премиерът Бойко Борисов няма желание да подава оставка какъвто и да е резултатът от евроизборите, тъй като " няма за какво ". През юни и юли той чака България да бъде поканена за чакалнята на еврозоната, да падне мониторингът по механизма по съдействие и инспекция и да има развиване по влизането на страната в зоната " Шенген " по въздух и вода.

В изявление за Би Ти Ви, обещано дружно с лидера на евролистата на ГЕРБ, партийният водач съпостави имотните кавги в България със обстановката в Австрия, където през вчерашния ден държавното управление падна поради спекулация на съдружния сътрудник на ръководещите. " Видяхте в Австрия - при нас е същото. Най-доброто място за живеене в Европа е Австрия, устойчива народна власт. Никоя страна не се е справила с този нрав на индивида да желае да придобие благосъстоятелност. "

Еврокомисарят Мария Габриел добави, че в такава обстановка се поема отговорност, значимото е да се взимат ограничения и ГЕРБ чака да види това и от други представители на политическата класа. В отговор на въпрос дали България не се оправя с контрола на европарите около отклоняването на пари от планове за къщи за посетители, тя отхвърли изрично и изнесе данни, че България е в златната среда на Европейски Съюз както по докладвани опити за машинация, по този начин и при злоупотребите. По думите й системата ИСУН, каквато не е функционирала при финансирането на плановете на къщи за посетители, е механизмът за електронна бистрота и в случай че беше работила по-отрано, щеше незабавно да извади злоупотребите.

Мария Габриел уточни, че като кандидат-евродепутат е подготвена да работи повече за дребни планове, забележими в общините и за цифровизацията. " България има имидж като страна, на която може да се има доверие, само че и която задава цели в дневния ред Европейски Съюз, какъвто са Западните Балкани ", добави българският еврокомисар.

Премиерът Борисов повтори рецензиите си към президента за започнатите съвещания за нов основен прокурор като акцентира, че това не е в неговите пълномощия и е интервенция в работата на правосъдната власт. Изтъкна, че като министър-председател не се бърка в този развой, тъй като изпълнителната власт " няма роля " в него.

Помолен да разяснява следствие на Би Ти Ви, съгласно което компания на народен представител от ГЕРБ съхранява погрешно рискови субстанции на територията на " Химко " Враца, министър председателят отговори, че не познава индивида, само че той би трябвало да реши самичък казуса. " Ако не, ще дадем пари, ще ги почистим и след това знаете какво се случи с Баневи... ", сподели Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР