Премиерът Бойко Борисов не пропусна възможността да се запознае с

...
Премиерът Бойко Борисов не пропусна възможността да се запознае с
Коментари Харесай

Ню Йорк, Ню Йорк: Първа среща между Борисов и Тръмп в централата на ООН

Премиерът Бойко Борисов не пропусна опцията да се запознае с американския президент Доналд Тръмп. Той отиде при него, показа се и двамата се здрависаха.
 Външно отговори на президента: Миналата година вие бяхте на сесията на Организация на обединените нации, в този момент е ред на Борисов  Президентът нямало да да води българската делегация в Организация на обединените нации поради европредседателството  Борисов ще води делегация на Общото заседание на Организация на обединените нации
Първата намира се състоя в централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк, където двамата държавници вземат участие в срещата на високо ниво " Глобален апел за деяние за справяне със международния проблем с опиатите.

Снимка от здрависването публикува ръководителят на държавната пресслужба Севделина Арнаудова във Facebook.

Форумът се провежда от президента на Съединени американски щати, България е съдомакин. След искри с президента Радев министър председателят Борисов оглави българската делегация за 73-ата сесия на Организация на обединените нации.

" По време на Срещата на високо ниво страните-участнички обявиха безапелационен ангажимент за предприемане на дейности за битка с казуса с опиатите. Всяка страна заявява подготвеност да се включи в използването на тактика, ограничаваща в оптималната степен разпространяването и използването на наркотични субстанции.

Документът засяга четири съществени точки, които страните поемат ангажимент да разработят:

- понижаване на търсенето на наркотични субстанции посредством обучение, акции и предварителна защита на злоупотребата с наркотични вещества;

- разширение на напъните за лекуване, за избавяне на живот и предизвиква на възобновяване на наркозависимите;

- подсилване на интернационалното съдействие в региона на правосъдния, правоприлагащия и здравния сектор;

- унищожаване на достъпа до противозаконни наркотични субстанции посредством прекъсване на производството и трафика им ", се споделя в известие на държавната пресслужба.

В Ню Йорк Борисов се срещна с президента на Египет Абдел Фатах Ас Сиси и премиера на Република Грузия Мамука Бахтадзе.

Пред египетския президент Борисов изтъкнал интереса на България към съдействие в региона на енергетиката. Премиера на Грузия той уверил в поддръжката на България за европейската и евроатлантическата вероятност на страната.

" Потвърждаваме своя интерес за по-нататъшно интензивно съдействие с Грузия в региона на защитата, както по двустранна линия, по този начин и по линия на реализирането на Съдържателния пакет НАТО-Грузия “, подчертал Борисов, представен от пресслужбата на Министерски съвет.

" Българското държавно управление има интерес за развиването на морските транспорти сред двете страни. Ще продължим да участваме интензивно в консултациите по основаването на нов мултимодален транспортен кулоар „ Персийски залив-Черно море ” от Иран до България и Гърция, както и по развиването на Транскаспийския интернационален транспортен маршрут – през Варна и Бургас към Грузия, Азербайджан, Казахстан и Китай, или така наречен „ Нов път на коприната “, подчертал той.

Грузия е стратегически сътрудник на Европейски Съюз по повод повишението на сигурността на енергийните доставки, диверсификацията на маршрутите и източниците на доставки на газ за Европа и България. „ България има мощен интерес от построяването на Южния газов кулоар “, безапелационен бил Борисов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР