Премиерът Бойко Борисов не присъства в пленарната зала по време

...
Премиерът Бойко Борисов не присъства в пленарната зала по време
Коментари Харесай

Борисов не е в НС за вота на недоверие, БСП настоява да бъде извикан

Премиерът Бойко Борисов не участва в пленарната зала по време на дебатите за вота на съмнение против кабинета на тематика корупция, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Българска социалистическа партия настоя той да се яви в пленарната зала.

Без министър-председателя няма по какъв начин да стартираме диспути по вота на съмнение, Драгомир Стойнев от левицата.

„ Да поканим министър-председателя. В последна сметка това е неговото държавно управление и този избор на съмнение е към неговия кабинет. Без министър-председателя няма по какъв начин да стартираме диспути “, уточни още Стойнев.

От своя страна ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева изясни, че министър председателят Бойко Борисов ще бъде известен.

Депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев, пък попита дали инцидентно Борисов не е известен, че през днешния ден има избор на съмнение против кабинета му.

„ Внесеният избор не е бойкот, нито неприятелски акт или търсене на реклама, както се пробваха да го изкарат някои “, съобщи и Крум Зарков.

Той уточни, че вотът е подбуден най-много от личните дейности и крещящо бездействия по сензитивна за обществото ни тематика.

85,5% от интервюирани през 2017 година смятат, че офертите за публични поръчки не се правят оценка обективно, което значи, че милиарди са раздадени за авансово избран победител. Диагнозата е ясна-корупция, добави Зарков.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова оглушителното неявяване на Борисов е признание за виновност за корупция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР