Премиерът Бойко Борисов не потвърди засега очакванията на протестиращите, че

...
Премиерът Бойко Борисов не потвърди засега очакванията на протестиращите, че
Коментари Харесай

Борисов: И аз искам оставката на Радев

Премиерът Бойко Борисов не удостовери към този момент упованията на протестиращите, че през днешния ден ще си подава оставката.

" И аз желая оставката на Радев. Даже на Христо Иванов не му я желаех, беше ми заместител толкоз години. Всеки може да желае оставката на някой. Един да желае на Лозан Панов, различен - на Радев, трети - на Борисов. Затова Конституцията е споделила – организират се избори, на тях се явяват политически партии и те въз основата на резултата си вършат или независимо, или съдружно държавно управление. Ако не съумеят, се дава път на втората, в случай че и тя не успее – на третата ", сподели той в отговор на въпроса за отдръпването му от властта.

Борисов добави: " В демокрацията и правовата страна се организират избори. Така се рещава кой ще ръководи, която мощ ще е първа, която втора и трета ".

Той обаче удостовери, че полицията няма да разбутва палатковия лагер на протестиращите на " Орлов мост ".

" Няма да допуснем напрежение и конфликти, по тази причина няма да вършим нищо за тези блокади с Министерство на вътрешните работи. Надявам се на разсъдък. Защото виждате, че има митинги на всички места. И виждате по какъв начин се употребява мощ - в Съединени американски щати, в Германия, в Израел. Но постоянно съм се възхищавал на генералите, които връщат здрави децата на майките им и няма да разреша да пострада никой.

Относно напрежението по време на Националната конференция на ГЕРБ, Борисов съобщи, че то е провокирано от провокатори.

" Когато една партия по реда си е свикала конференция, спазила е ограниченията, тези които идват да препятстват, това са провокатори. Ако на мач на Левски, отиде публиката на ЦСКА, кои са провокатори ", направи паралел министър председателят.

„ Как да ги отстраним? Ако би трябвало да ги отстраним, нали би трябвало да ви пипна. Те това целяха ”, отговори Борисов на журналистическите въпроси. „ Ние отидохме ли на „ Позитано ”, отидохме ли при Христо Иванов, или където и да е, с цел да предизвикваме. Те пристигнаха да предизвикат ”, сподели Борисов.

Премерът Бойко Борисов е в Сакар дружно с вътрешния министър, с цел да видят на място по какъв начин се гасят пожарите, пламнали през уикенда.
   
НА ЖИВО: Борисов в Хасковско поради пожарите
Публикувахте от в Понеделник, 10 август 2020 година
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР