Премиерът Бойко Борисов не дойде в парламента, където в момента

...
Премиерът Бойко Борисов не дойде в парламента, където в момента
Коментари Харесай

Премиерът Борисов не дойде в НС за избора на Марияна Николова

Премиерът Бойко Борисов не пристигна в Народното събрание, където сега ще бъде гласувана оставката на вицепремиера Валери Симеонов и кандидатурата на Марияна Николова да заеме неговия пост.

Пленарното съвещание стартира с кворум от 129 народни представители.
 img_0105-1024x683  img_0186-1024x683  патриоти в Народно събрание, Сидеров и Касабов  img_0076-1024x683
От Българска социалистическа партия обявиха, че неналичието на премиера е демонстрация на пренебрежение към законността, жителите и конституцията и настояха той да бъде извикан в залата.

„ Българска социалистическа партия за България “ упорства министър-председателят да пристигна в пленарната зала, тъй като той дава отговор за всички дейности на държавното управление. Министър-председателят предлага неговият състав по Конституция “, съобщи Валери Жаблянов. Той посочи, че претекстовете за освобождението на Валери Симеонов би трябвало да станат ясни от устата на премиера Борисов. „ Ние по този начин и не разбрахме по какъв мотив Валери Симеонов си потегля “, добави Жаблянов.

Внесеният от министър-председателя план за лична смяна в кабинета беше показан от вицепремиера Красимир Каракачанов.

По искане на Данаил Кирилов от ГЕРБ беше осъществена поименна инспекция на кворума. Отхвърлено беше процедурно предложение на Движение за права и свободи оставката и изборът на нов вицепремиер да бъдат гласувани поотделно.

Думата за изявление изиска водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, само че председателстващият съвещанието Емил Христов към този момент беше оповестил закриване на дебатите.
 img_0246  img_0250  img_0227
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР