Премиерът Бойко Борисов коментира подадената оставка от президента на Българския

...
Премиерът Бойко Борисов коментира подадената оставка от президента на Българския
Коментари Харесай

Бойко Борисов с първи коментар за оставката на Борислав Михайлов и нахлуването на ГДБОП в БФС

Премиерът Бойко Борисов разяснява подадената оставка от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, като съобщи, че няма да се търпи неспазването на законите, да се договарят мачове и съдии.

Това си е работата на БФС. Аз не съм се стремял към него. Аз споделих какво стопираме да вършим, с цел да не каже някой, че се мешаме в работата на футболния съюз, съобщи Борисов по отношение на подадената оставка на Борислав Михайлов.

Преди известно време ние говорихме точно за почит, за непорочност на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За страдание те не се вслушаха и мислеха, че с сътрудниците, които се срещахме и ги предупредихме си вършим на ниска цена ПР. Исках да съм ги предизвестил, с цел да не може по-късно някой от ФИФА и УЕФА да ми прави забележки. Те не се съобразиха и това, което службите ми рапортуваха сутринта, просто съответстваха няколко неща дружно. Операцията беше планувана няколко дни преди вчерашния мач. Не е моя работа да разясня. Има съдии и тече към този момент дело, добави министър председателят.

Трябва да си създадат нужното, с цел да може по-късно да приказваме какво може още веднъж да подкрепи страната. Искам доста ясно да се разбере, че ние не се месим в активността и работата на БФС, макар че когато идват огромни шефове от футболните централи, аз постоянно ги одобрявам, добави той.

Това, което се прави на територията на страната и не се съблюдават законите, договарят мачове или договорят съдии за мачове, няма да го поносим. Това е реакцията през днешния ден след дълго време вършена работа от полицията, ГДБОП и Национална агенция за приходите, добави Борисов.

Разпоредих на външния министър Захариева да извика британския дипломат и да му съобщи, че ние никога не сме съгласни България да бъде слагана под този знаменател. Техните почитатели подмятаха банани на най-хубавите футболисти в света. Не ние сме го измислили от това. Срамуваме се от тези няколко индивида. Не може да допуснем във Англия медии да разясняват по този метод България. В българските тимове сигурно има повече цветнокожи футболисти, в сравнение с Острова. В нашия народен тим имаше трима тъмнокожи футболисти и в техния имаше трима. Какъв расизъм? Дават ни оценка, които са потвърдени в расизма си. Нашата реакция е доста кардинална. Абсолютно сме за респекта и в никакъв случай не сме били расисти. Ние сме избавили евреите, когато другите са ги горили в пещ. Какви расисти? Ние изтърпяхме два дни англичаните, които какво ли не вършиха. Ние не дадохме оценка на британската нация. Имаме прелестни връзки с Англия. Никой не би трябвало да ни назовава животни. Тогава се възпламеняваме ние с право, съобщи Борисов.

Ще създадем игрища, когато има защо да ги създадем, с цел да гледат почтен и хубав футбол. Тогава ще вършим игрища. Сметнете какъв брой зали сме създали, уточни министър-председателят.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР