Премиерът Бойко Борисов настоява в Брюксел да се осигури безмъзмездна

...
Премиерът Бойко Борисов настоява в Брюксел да се осигури безмъзмездна
Коментари Харесай

Борисов моли за безвъзмездна помощ в Брюксел

Премиерът Бойко Борисов упорства в Брюксел да се обезпечи безмъзмездна помощ за обществено слабите и хората без работа, както и да се поддържат ограниченията за опазване на заетостта.

В тежките договаряния сред водачите на Европейски Съюз българският министър председател е предложил това като обща политика.

Това обаче към този момент не среща поддръжка, което обричана на неуспех концепцията за помощния проект, с който Борисов отиде на първия след експлоадирането на пандемията присъствен Европейски съвет в Брюксел. На потегляне от София той съобщи, че отпътува, с цел да работи за още повече евросредства за България и че държи да не се понижават милиардите, планувани за дарения (грантове) в първичния вид. Борисов не разяснява за изказванията, че няколко западни страни желаят спазването върховенството на закона да е едно от изискванията за достъпа до средствата, с изключение на протоколното " това е основата на всяка народна власт ". Нищо от това не съумява да устои на натиска на страни " спестовните " като Нидерландия, Австрия, Дания и Швеция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР