Премиерът Бойко Борисов нареди на шефът на "Агенция Пътна инфраструктура"

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на шефът на "Агенция Пътна инфраструктура"
Коментари Харесай

Борисов нареди да извадят Джи Пи Груп от проектите с държавно и европейско финансиране

Премиерът Бойко Борисов подреди на шефът на "Агенция Пътна инфраструктура " да откри законови механизми, тъй че "Джи Пи Груп " да бъде извадена от плановете с европейско и държавно финансиране.

"Не мога да позволи, при толкоз старания, които поставяме и единствените ми искания към строителните акции са били качество и период да се съблюдава. Никакви други и по тази причина съм упълномощил на Глосов, спазвайки закона, да откри форми още през днешния ден "Джи Пи Груп " да бъдат извадени от поректите с европейско или държавно финансиране. Има компании за контрол, има способени органи, които получават заплата за това и са го проспали. Прокуратурата да ги упрекна и вкара в пандиза. Аз не съм проверяващ орган, моята политическа воля стига до там всеки, който е обвинен и тече разсредване, да го извадя от състезанията и да си потвърди правотата, в случай че е подобен ", съобщи Борисов.

"Джи Пи Груп " е обект на следствие на прокуратурата след сигнали на проверяващи публицисти и вицепремиера Томислав Дончев по подозрения за злоупотреби с евросредства.

Строителната компания сега работи по ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев ". Сумата по контракта е 24 млн. лева, 17 млн. от които са еврофинансиране.

В началото на август компанията завоюва търга за строителството на най-дългия тунел в България - "Железница ", част от автомагистрала "Струма ", за сумата от 185 млн. лева без Данък добавена стойност. "Джи Пи груп " оглави консорциума "АМ Струма тунел 2018 ", в който вземат участие още две компании - "Глобал кънстръкшън " и "Виа проект ". Изграждането на аутобана също се финансира със средства от Европейски Съюз.

Фирмата е един от претендентите за публичната поръчка на стойност 1 милиарда лева за построяването на жп трасето Елин Пелин-Костенец. Офертата й е взаимно с "Щрабаг " за една от трите обособени позиции - тази на стойност 354 млн. лв..

Наскоро стана ясно, че "Джи Пи Груп " е измежду претенденти за градежа на газовата връзка с Гърция, чиято планирана стойност е 145 млн. евро без Данък добавена стойност. Конкретно "Джи Пи груп " и "Главболгарстрой Интернешънъл " на Симеон Пашов вземат участие в консорциума ДЗЗД "Ай Джи Би - 2018 ", партнирайки си с италианската "Боннати ".

Очаквайте детайлности
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР