Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите си в срок от

...
Премиерът Бойко Борисов нареди на министрите си в срок от
Коментари Харесай

Борисов към министрите: Имате два дни да измислите заплатите на медиците от Враца и Ловеч

Премиерът Бойко Борисов подреди на министрите си в период от два дни да изработят механизъм, по който да бъдат изплатени заплатите на медиците от лечебните заведения в Ловеч и Враца. Борисов се обърна съответно към финансовия министър Владислав Горанов и министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Към момента общата сума на дължимите трудови хонорари за интервала февруари - април в двете лечебни заведения е в размер на 1 873 113 лв..

Премиерът акцентира, че не може да допусне лекарите, положили висококвалифициран труд, да бъдат лишени от заплати. Той добави, че демотивирането на тези експерти би могло да има тежки последствия за здравето и живота на хората във Враца и Ловеч.

Борисов изясни, че не трябва личният състав на двете здравни заведения да носи отговорност за дейностите и бездействията на техните управления. По думите му контролните функционалности не са обвързване на редовия медицински личен състав.

Премиерът към този момент е провел среща с Горанов и Ананиев. Той очаквал механизмът да му бъде показан на постоянното държавно съвещание в сряда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР