Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на строителството на магистрала

...
Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на строителството на магистрала
Коментари Харесай

Започна строителството на АМ Европа

Премиерът Бойко Борисов направи първа копка на строителството на автомагистрала " Европа ". Старият път София-Калотина ще се модернизира и би трябвало да свърже София със сръбския град Ниш. Лот 2 от автомагистралата - Драгоман-Сливница би трябвало да е подготвен до края на 2020 година, разгласи министър председателят Борисов на място.

Модернизираният път София-Калотина в действителност е бъдещата Автомагистрала " Европа ". Тя би трябвало да бъде към 2021-2022 година и е разграничена на три лота. Днес беше направена първа копка на сектора от Драгоман до Сливница. Той е дълъг 17 км., а инвестицията е за 117 млн. лв..
Камен Пашов, фирма-изпълнител на плана: Лот 2 от 15 до 32-и километър на автомагистралата за Калотина, секторът е 17 км. За 98 милиона лв. без Данък добавена стойност. 1 милион кубика изкуп, 1,5 млн. кубика насип, 200 000 тона асфалт, период за осъществяване - 2 години.Бойко Борисов, министър-председател: Догодина, октомври, в този момент, това, краят на октомври. За нова година, следващата година, би трябвало да вървят, който желае по автомагистрала. От Бургас като тръгнат до Белград и Мюнхен не би трябвало да има светофар, това сме се разбрали с сътрудниците, или от Истанбул през София до Белград, и от Солун до София същото. Така че с изключение на всичко друго митниците отделиха пари, Горанов, и редом с това ще създадем и новото контролно-пропусквателен пункт, да има по-голям размер, тъй като сега вложенията, а и тия, които не престават да идват огромни, това значи с над 300-400 тира дневно да се вдигне трафикът, което значи, че пунктът би трябвало да стане много по-голям, тъй че сме заделили пари и се прави и той.

Модернизацията на пътя включва построяването на още едно платно на остарелия път София - Калотина, както и построяването на нови уреди. Сръбската част на автомагистралата - от границата с България до Ниш, към този момент е подготвена.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР