Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик

...
Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на инфраструктурни проекти в Пазарджик
Коментари Харесай

Премиерът: Догодина възстановяваме програмата за саниране

Премиерът Бойко Борисов направи ревизия на инфраструктурни планове в Пазарджик и акцентира значимостта на обходните пътища за промишлеността. Той разяснява пред публицисти, че от следващата година се възвръща програмата за саниране.

" Явно би трябвало да се спре нещо , с цел да видите какъв брой е добре. Всички учебни заведения и детски градини са санирани. Стадионът им е реалност, тъй че това сме го създали. От следващата година се възвръща програмата за саниране, в този момент търсят модел ", съобщи Борисов в Пазарджик.

Министър-председателят участва и на откриването на разширението към автомобилния цех „ Костал ” край Пазарджик.
 Пресцентър Министерски съвет
" Дълги години се говореше за ниска подготовка. Не единствено заводите не си отиват, само че и откриваме нови. Благодаря на служащите, тъй като с техния труд, с тяхната висока продуктивност, доста неща се направиха за Пазарджик. В момента машиностроенето прави от 25 до 30% от вътрешния брутен артикул ", съобщи министър-председателят.  
Откриване на нови индустриални площи за авточасти в Пазарджик
Публикувахте от в Понеделник, 20 май 2019 година " Благодарение на това, че работите добре идват и други производители ", сподели още министър председателят по време на обиколката си в завода. 

В него ще бъдат разкрити нови 1200 работни места , като упоритостта на вложителя е до 2020 година във всички индустриални бази в Пазарджик броят на чиновниците да доближи 4000 . Началната заплата в завода е 1100 лв..

" На мястото на завода бяха едни поляни, в този момент на тяхно място виждате какво се получава. На това аз му споделям индустриализация ", изясни Борисов.

" Това е значимото, роботи, високотехнологична техника, заплати, качествена продукция, 8-9 млн. кормила. Важното е, че хората го виждат ", сподели още министър председателят.

На церемонията участваха и вицепремиерът Т омислав Донче в, министърът на финансите Владислав Горано в, президентът /2012 - 2017/ Росен Плевнелиев , кметът на Пазарджик Тодор Попов и управлението на компанията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР