Премиерът Бойко Борисов направи голямо предизборно откритие - намери ускорител

...
Премиерът Бойко Борисов направи голямо предизборно откритие - намери ускорител
Коментари Харесай

Борисов откри ключа към благоденствието в асфалта на "Хемус"

Премиерът Бойко Борисов направи огромно предизборно изобретение - откри ускорител за българската стопанска система. " Аз съм уверен, че с построяването на " Хемус " Брутният вътрешен продукт на страната ще се вдигне с най-малко 10-20% ", обяви Борисов по време на първата копка на автомагистралата от пътен възел Боаза до връзката с пътя Русе - Велико Търново. Новият 134-километров участък ще се построява от държавното дружество  " Автомагистрали ", на което по Коледа държавното управление написа чек за 1.34 милиарда лв., т.е. строителството ще излезе скъпичко - по 10 млн. лева на километър.  

Във вторник премиерът инспектира и 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза, която се строи от края на март. " Работата напредва и е изцяло реалистично да е подготвена през есента, към половин година по-рано от плануваното. До края на 2022 година ще минем и Плевен. След това изпълняваме и другите планове, с цел да вържем и Търговище, там, където Плевен ще излезе ", похвали се Борисов във Фейсбук.  

По време на първата копка на новия сектор той дръпна тирада, с цел да изясни, другите единствено окайват Северозападна България, само че единствено неговото държавно управление работи.   " Финансовият министър е обезпечил заплащанията, регионалният министър си работи по обособените лотове. Чували сме всевъзможни нелепости за " Хемус " - изобщо няма планове, никой в никакъв случай не е мислил да прави " Хемус ". Всички умират да приказват за Северозапада, за Северна България и за всичко останало ", посочи Борисов. Той обясни и на Ловешкия епископ Гавриил, пристигнал да освети старта на новото строителство, какъв брой бързо ще напредне автомагистралата: " Ей това е, дядо епископ, на гола поляна заставаш и ако сме живи и здрави, ще го видиш до бяло до края на годината. Друго си е, като си седнеш на автомагистралата, и за стопанската система ще е друго, ще видиш ".  

 

.

 

СТРОИТЕЛЯТ 

Участъкът от Боаза до пътя Русе - Велико Търново би трябвало да е подготвен до края  на 2023 г.  Той е разграничен на 6 сектора. Сега " Автомагистрали "  започва да строи първия - отсечката Боаза-Дерманци, дълга 15 км. Държавното дружество бе определено да построи 134 км от " Хемус "  без търг в края на предходната година. То няма опит в строителството на мегаобекти.  Досега се е занимавало основно с поправки, разчистване и поддържане на пътища и решението на държавното управление породи подозрения, че в действителност главните действия ще бъдат възложени  непрозрачно на " партньорски " частни компании, които ще вземат и лъвския къс от отпуснатите от кабинета 1.34 милиарда лв..

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР