Премиерът Бойко Борисов направи близо едночасова обиколка на район Владислав

...
Премиерът Бойко Борисов направи близо едночасова обиколка на район Владислав
Коментари Харесай

Борисов поздрави владиславовци за празника на района

Премиерът Бойко Борисов направи близо едночасова обиколка на регион Владислав Варренчик по време на визитата си във Варна. Той шофираше персонално автомобила, избирайки самичък маршрута на обиколката, до момента в който кметът Иван Портних го информираше в детайли за новостроящите се обекти.

„ Основно са актуализирани съществени булеварди в региона като „ Констатин и Фружин ”, „ Трети март ”, инвестирахме над 10 млн. лева в уличната мрежа на региона ”, сподели Портних. По думите му са актуализирани над 30 дка паркови площи, построени са 6 нови детски площадки, 4 спортни стадиони. Завършен е новият корпус на детската градина „ Детски свят ”, текат ремонтите в градина „ 1 юни ” и яслата „ Мечо Пух ”. Над два милиона лв. е цената на ремонтите във владиславовските учебни заведения. ”

Днес, 21 май, денят на Св. равноапостоли Константин и Елена, се празнува като празникът на Владиславово, който по традиция се отбелязва с богата стратегия през целия ден. По време на обиколката си министър председателят неизбежно попадна на една от самодейностите. „ Няма да слизам, доста деца има, ще ни упрекнат, че е предизборно, сподели той и както е зад кормилото близо половин час си приказва с множеството, наобиколило автомобила му. Ще дойда отново, дано минат изборите, ще дойда. ”

Варненската аудиенция на Борисов включваше посещаване на новостроящия се храм „ Св. Прокопий Варненски ”. Досега за строителството от държавния бюджет бяха отпуснати 300 хиляди лева, а от общинския – 1,4 млн. лева Днес министър председателят даде обещание на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан 1 млн. лева за довършителните действия. Те включват слагане на иконостас, фрески и закупуване на съоръжение за центъра към храма, чието създаване стартира преди повече от десетилетие. Сумата ще бъде отпусната на два транша.

Магистрала „ Хемус ” ще e изцяло подготвена до 2022 година, даде обещание Борисов във Варна. През есента на идната година би трябвало да бъдат приключени 70-80 километра от най-трудните сектори сред Велико Търново и Търговище, по-равните прави ще се работят редом. „ Парите са обезпечени на 100 %, работят, плащаме незабавно ”, увери той. И акцентира, че времето за път Варна-София ще се съкрати към час и половина.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР