Премиерът Бойко Борисов намери нова тема, с която да отправи

...
Премиерът Бойко Борисов намери нова тема, с която да отправи
Коментари Харесай

Борисов бесен на Радев заради консултациите за нов главен прокурор

Премиерът Бойко Борисов откри нова тематика, с която да насочи словесни изстрели към президента. Видимо ядосан той отсече, че правосъдната власт е назависима и останалите управляващи не би трябвало да й се бъркат. Не утвърждавам това, съобщи Борисов пред публицисти в Плевен.
Нали за това се борихме – правосъдната власт да е самостоятелна. Прокурорите си избират прокурори, съдиите си избират съдии, а ние, другите управляващи – президентска, изпълнителна, парламентарна, си гледат своите задания. Но по този начин са решили – по този начин вършат, разказа логиката си Борисов.
Попитан кого засяга, министър председателят изясни, че не той вика магистратите един по един при себе си.

Президентът Румен Радев стартира съвещания с висши представители на правосъдната власт във връзка идния избор на нов основен прокурор. Първият диалог бе с сегашния обвинител номер едно Сотир Цацаров. След срещата си с президента той разяснява, че сходни съвещания били прибързани. Цацаров добави, че има заплаха президентът да бъде упрекнат, че се намесва в самостоятелната правосъдна система. Коментарът на Борисов от през днешния ден повтаря тази теза.
По думите на премиера " не е работа на никой от изпълнителната власт да следи избора на основен прокурор.Има Висш правосъден съвет, има си способи, по които да се избира. Президентската институция по-късно има право да утвърди или да не утвърди. Тогава влиза в действие нейната роля. Още повече, че има доста време до тогава, изясни Борисов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР