Премиерът Бойко Борисов наблюдава тактическите занятия „Ответен удар - 2019

Премиерът Бойко Борисов наблюдава тактическите занятия „Ответен удар - 2019 ...

Борисов: С новите изтребители ще пазим и Северна Македония.


Премиерът Бойко Борисов наблюдава тактическите занятия „Ответен удар - 2019 г." („Strike Back 2019") на полигона „Ново село" заедно с военния министър Красимир Каракачанов и с началника на отбраната генерал Андрей Боцев.„В България всички идват на учение. Имаме надеждна техника, която модернизираме и окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Базата в „Ново село" е прекрасно съоръжение", коментира Борисов.

„Ученията тук продължават цяло лято, а през последните години се отделят толкова средства за отбрана, колкото не са предвиждани години наред", заяви министър-председателят пред журналисти.

Той обяви още, че със Зоран Заев са се договорили, когато България придобие новите самолети, да пази и въздушното пространство на Северна Македония.Борисов подчерта, че „Strike Back 2019" се ръководи само от български офицери и поздрави военнослужещите за доброто учение. „Да тренирате заедно, да направите добро бойно приятелство. Винаги да сме готови за „Strike Back".

Военнослужещите от състава на многонационалния батальон демонстрираха изпълнение на задачи в съвместни действия по отбрана и контранастъпление. Министър-председателят поздрави участниците в днешните операции. От своя страна министърът на отбраната Красимир Каракачанов благодари на премиера Бойко Борисов за подкрепата.

Източник: cross.bg