Премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът

...
Премиерът Бойко Борисов, министърът на икономиката Емил Караниколов и кметът
Коментари Харесай

Бойко Борисов преряза лентата на завод за 8 млн. евро

Премиерът Бойко Борисов, министърът на стопанската система Емил Караниколов и кметът на Димитровград дружно прерязаха лентата на новия цех за автомобилни фарове в землището на село Крепост край пътя от Хасково. Инвестицията на американската " Варок Лайтинг системс " - част от индийската " Варок груп ", е за 8 млн. евро.

„ Искам да поздравя вложителите, тъй като това е от доста високотехнологичните предприятия. Всичко, създадено тук, се изнася непосредствено за Кьолн и тяхната упоритост е да назначат още 400 служащи и в прилежащия празен терен да доразвият целия цех “, съобщи Борисов. Той бе безапелационен, че най-важната политика е повишението на приходите, разкриването на работни места и високотехнологични производства.

„ Искаме високи приходи, тъй като и квалификацията на нашите служащи е задоволително висока “, съобщи министър-председателят. В обръщението си към екипа на завода, който създава осветителни тела за автомобилната промишленост, министър председателят акцентира, че и голямата потребност от служащи в България сега ще докара до доста по-високи заплати за тези, които имат подготовка.

Заводът край Димитровград е ситуиран на повърхност от 30 000 кв. м, като ще бъдат разкрити над 150 работни места. Предприятието създава дребни осветителни тела за автомобилната промишленост, като рефлектори и фарове за мъгла. Те ще се употребяват от световноизвестни автомобилни марки. Първата копка на индустриалните мощности бе направена в края на март 2017 година

„ Автомобилният бранш у нас се развива извънредно добре. За предходната година са осъществени 200 млн. лева, а разкритите работни места са над 3000 ”, сподели министърът на стопанската система Караниколов.

„ Няма по-голямо наслаждение за всеки кмет, когато дава старт на следващата инвестиция. Създаването на нови работни места е стратегически приоритет за България. Благодаря на премиера Борисов, който преди няколко години откри автомагистрала „ Марица ”. Така положителната инфраструктура притегля и вложители ”, съобщи Иво Димов.

Сред гостите на откриването бяха и тримата хасковски депутати от ГЕРБ - Евгения Ангелова, Делян Добрев и Георги Станков.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР