Премиерът Бойко Борисов ми предложи да стана здравен министър, винаги

...
Премиерът Бойко Борисов ми предложи да стана здравен министър, винаги
Коментари Харесай

Костадин Ангелов: Борисов ми предложи да стана здравен министър. Не познавам г-н Пеевски

Премиерът Бойко Борисов ми предложи да стана здравен министър, постоянно съм желал да работя в системата на опазването на здравето. Това съобщи пред bTV новият министър, който смени Кирил Ананиев - шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов.

Относно обвиняванията, че се е похвалил, че депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски е най-големият донор на болницата по време на рецесията с ковид, Костадинов разяснява: " Не познавам господин Пеевски , виждал съм го единствено по малкия екран ". После здравният министър извади телефона си, от който прочете цялото си изявление, в което се изреждат всички донори на Александровска, измежду които огромни вериги магазини, компании, организации. " Това значи ли, че съм и техен човек ", попита риторично Ангелов.

Министърът разяснява и дали има опасения от срив на системата през есента.

Министерство на здравеопазването е създало проект за деяние посредством специфичен логаритъм за обезпечаване на болнични кревати - както за интензивни тежки случаи, по този начин и за леки случаи, съгласно всяка една болница в страната. Описана е и апаратурата, с която здравните заведения разполагат.

Целта - да няма дефицит на кревати при положение на увеличение на инфектираните с ковид през есента.

" Няма заплаха за системата. Дадена е и заповед, в която е написано ясно какви кревати би трябвало да поддържа всяка една болница. Където има проблем, са подготвени да реагират мигновено ", изясни Костадин Ангелов.

Той сподели, че обстановката в Габрово, където има нарастване на случаите е под надзор и се прави метаморфоза.
Силните думи при започване на епидемията, изказани от Ангелов и други лекари, че не " желаят корони от тръни ", новият здравен министър разяснява по този начин: " И тогава, и в този момент приказвам като доктор, моята цел е да запазим живота и здравето на всеки един човек. Разбирам, че думите бяха мощни, само че това, което виждах с очите си и шерването на сътрудници отвън България, беше страховито ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР