Премиерът Бойко Борисов маргинализирал Народното събрание. Това обвинение към министър-председателя

...
Премиерът Бойко Борисов маргинализирал Народното събрание. Това обвинение към министър-председателя
Коментари Харесай

Борисов маргинализирал парламента, обвини БСП

Премиерът Бойко Борисов маргинализирал Народното събрание . Това обвиняване към министър-председателя пристигна от социалиста Филип Попов при започване на днешното съвещание. Левите недоумяват за какво, когато се гласоподава избор на съмнение, той не е в зала.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изясни, че Борисов не е задължен да участва. Голяма част от министрите обаче почетоха пленарна зала за днешното гласоподаване на вота на съмнение за държавната политика в региона на екологията. В претекстовете си за вота от Българска социалистическа партия изброиха рецесията с водата за Перник, политиката във ВиК бранша, горенето и вноса на отпадък, както и мръсния въздух.

Това е четвъртият избор на съмнение към държавното управление . В края на предходната седмица в Народното събрание се организираха и дебатите по него, които продължиха над 4 часа. Премиерът Бойко Борисов отсъстваше от пленарната зала.

Единствено Движение за права и свободи заявиха , че ще поддържат вота, а от " Воля ", макар че организираха съвещания, до дъно не излязоха с безапелационна позиция. Тази заран стана ясно, че депутатите на Веселин Марешк и няма да вземат участие в гласуването, като по този метод желаят да се разграничат и от двете партии - и от ГЕРБ, и от Българска социалистическа партия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР