Премиерът Бойко Борисов лично дойде в Народното събрание, за да

...
Премиерът Бойко Борисов лично дойде в Народното събрание, за да
Коментари Харесай

Борисов предложи 1 лв. партийна субсидия

Премиерът Бойко Борисов персонално пристигна в Народното събрание, с цел да внесе предложение за партийна дотация за 1 лева на глас .

Това е 11 пъти по-малко от избраната сега по закон. Много се наслушахме на популизъм. Няма да разреша повече да се упражняват върху ГЕРБ, съобщи Борисов.

Премиерът съобщи, че се надява всички партии да поддържат предлагането .

По думите му, ръководещите показвали, че са добър собственик . С парите ще строим детски градини и ясли , даде обещание Борисов.

Той съобщи, че желае да види в този момент по какъв начин партиите ще се явяват на избори и по какъв начин ще заплащат на социолози . Борисов напомни, че е спечелил изборите като кмет без нито един лев и е направил партията ГЕРБ от европейски вид .

По тематиката от последните дни и предложенията за понижаване на Данък добавена стойност върху избрани артикули , каквито оферти пристигнаха и от Движение за права и свободи, и от Българска социалистическа партия, министър председателят се изрече скептично, само че съобщи, че това е допустимо да се направи за ДДС-то за книгите , защото образованието е фактически приоритет на това държавно управление.
 Грешката със дотациите е поради административна пасивност съгласно проф. Вучева
Грешката със дотациите е поради административна пасивност съгласно проф. Вучева

Финансистът не счита, че става въпрос за съзнателна услуга на партиите

Припомняме, преди дни стана ясно, че министърът на финансите Владислав Горанов има 30-дневен период, с цел да поправи непозволено по-високите дотации , които са получили политическите партии.

Върховна административна прокуратура, която ревизира изнесената информация в Шоуто на Слави " , че партиите в действителност са получили не 11 на глас, а над 13 лева и че методиката на пресмятане на дотациите, в действителност опонира на закона. Шоуто на Слави се базира на получена от МФ информация, само че основният прокурор Сотир Цацаров незабавно се самосезира и разпореди инспекция .

Върховна административна прокуратура е сезирала и Сметната палата да реализира финансов надзор, както и Върховна касационна прокуратура поради събраните данни за осъществени закононарушения от общ темперамент от чиновници на Министерство на финансите.

Според оповестеното от " Шоуто на Слави " действително изплатената дотация е от 38 684 384 лева т. е. с 6 519 540 лева повече.

Проверката на ВАП води до извода, че на петте политически партии и обединения - ГЕРБ, Българска социалистическа партия за България, Обединени патриоти, Движение за права и свободи и " Воля " - погрешно са изплатени суми и в нарушаване на наредбите на член 25, член 26 и член 27 от Закона за политическите партии /ЗПП/. От Българска социалистическа партия оповестиха, че са подготвени да върнат надвзетото , само че отхвърлиха всевъзможни други въпроси. Българска социалистическа партия желаеха и оставката на министър Горанов.
 Нямало неточност при определянето на партийните дотации съгласно Менда Стоянова
Нямало неточност при определянето на партийните дотации съгласно Менда Стоянова

По думите ѝ законът бил спазен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР