Премиерът Бойко Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са подкрепили

...
Премиерът Бойко Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са подкрепили
Коментари Харесай

Нинова: Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са подкрепили санкциите срещу Орбан

Премиерът Бойко Борисов лъже, че евродепутатите на Българска социалистическа партия са подкрепили глобите срещу Унгария.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Повод за думите й са изявления на Борисов през последните два дни. " Явява се едно раздвояване на личността в Българска социалистическа партия. Техните евродепутати гласоподават едно, а в България водачът им Корнелия Нинова приказва друго ", сподели през вчерашния ден министър председателят.

Тя изясни, че от общо четиримата евродепутати на Българска социалистическа партия единствено един е дал своя вот за глобите и това е Сергей Станишев.

" Премиерът да се въздържа от сходни неистини, да си огледа неговата група и да не се занимава с нас - Ева Майдел като негов народен представител се е въздържала ",коментира Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия сподели още, че значимото е каква ще е позицията на България по тематиката в Съвета на Европейски Съюз. " Там може да се постанова несъгласие и да се спре този развой. Думата има само министър-председателят Бойко Борисов. От неговите досегашни изказвания разбираме, че едно приказва в България, а друго там ", сподели тя.

Според Нинова Борисов " лъже за Българска социалистическа партия ", с цел да " избяга от конфуза, в който самичък се вкарва, и от двойната външна политика ".

Попитана дали въпреки всичко не вижда проблем с демокрацията в Унгария и не би трябвало ли да се вземат ограничения, тя отговори: " Във всички страни, в които има проблеми с демокрацията би трябвало да се вземат ограничения. Според мен мярката не е лишаване на глас, тъй като това води до разделяне и разпад на Европа, а не до обединена и мощна ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР