Премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел случая с отровения във

...
Премиерът Бойко Борисов коментира в Брюксел случая с отровения във
Коментари Харесай

Борисов за Скрипал: В такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед

Премиерът Бойко Борисов разяснява в Брюксел случая с отровения във Англия някогашен съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му, за което Лондон упрекна Русия. 

Обикновено в такива случаи в никакъв случай не е това, което наподобява на пръв взор. От една страна е доста плоско, видно, брутално, насочващо, съобщи Борисов, представен от Българска телеграфна агенция. 

В един миг някой споделя, че това бил ползата на президента на Русия Владимир Путин да увеличи изборната интензивност. Не мисля, че имаше човек на света, който да се съмнява, че Путин ще завоюва изборите. Ако е правилно, че той може да повлияе на изборите в Съединени американски щати, за него би било детска игра да го направи за своите избори, продължи Борисов.

По думите му със случая би трябвало да се заеме цялата разследваща общественост. 

" Фактът, че имаш терористичен акт и хора в предсмъртно положение, едва ли ще оживеят, и то с нервнопаралитичен газ, неразрешен от дълго време с конвенции. Който го е направил - дали е Русия, терористична организация, ще каже следствието. Безспорен факт е, че би трябвало непременно причинителите и на първо място поръчителите да бъдат разкрити ", акцентира Борисов. 

" Щом могат в ресторант във Англия да пуснат военен токсичен газ пред стотици хора, могат да го пуснат и в Брюксел. Само преди две години тук имаше терористични актове. Ако е с военен газ, това е чудовищно закононарушение. С оръжие, което всички сме отрекли и забранили, във Англия, а не в по-малка страна, с по-слаби служби. Това закононарушение би трябвало да бъде в прожектора на цялата международна демократична общност. Това може да бъде пуснато в метро, във вентилационни съоръжения, може да загинат хиляди или десетки хиляди в спортни зали и игрища ", разяснява още министър председателят. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР