Премиерът Бойко Борисов коментира твърдения на опозицията, че има недеклариран

...
Премиерът Бойко Борисов коментира твърдения на опозицията, че има недеклариран
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Нямам нова недекларирана къща

Премиерът Бойко Борисов разяснява изказвания на опозицията, че има недеклариран парцел в Банкя. Той изясни пред NOVA, че въпросната сграда е пристройка и съставлява една стая. Всички налози за нея били платени.

" Това е парцелът, в който съм се родил, в който пребивавам и в който ще умра. Няма нова къща, а в моя имот съм си построил на ъгъла на дувара пристройка. Децата живеят в къщата, а аз съм независим човек. Имам потребност от място, на което да се срещам с хора. Всичко е документирано, има платени налози, всичко е съгласно закона. Не е заявено, тъй като се намира в същия парцел. Аз съм се родил на тая морава. Когато ние дойдохме в Банкя, там нямаше нито една къща ", безапелационен бе Борисов.

Министър-председателят отхвърли да е помагал на братовчед си да направи заменка. " Човекът, който спря заменките в София, се споделя Бойко Борисов ", безапелационен бе министър председателят. Относно това дали има къща в Барселона, министър председателят съобщи, че е ходил в този град единствено един път по времето, когато бил кмет.

Относно обвиняванията, че има къща в Барселона, Борисов съобщи: „ Първо започнаха с имение в Лос Анджелис – 100% неистина. После с остров в Гърция. След това започнаха с Барселона. В Барселона съм бил един път като кмет на София преди 12-13 години ”.

„ Нито съм заменил в центъра на София държавни предприятия, нито съм отишъл някъде ”, сподели той. „ Живял съм, пребивавам и в тази къща в Банкя ще умра. Вие ще сте живи, ще го наблюдавате ”, сподели Борисов.

„ Европа е най-хубавото място за живеене, постоянно съм го казвал ”, разяснява той в блиц изявление преди евровота.

Като максимален собствен недостатък той уточни тютюнопушенето. „ На дърти години започнах да пуша, само че отново ще го унищожавам този недостатък. Умен човек няма по какъв начин да пуши ”, съобщи Борисов.

„ Миналото лято не съм почивал. Беше председателството на Европейски Съюз, по-късно направихме формата " 16+1 " и лятото свърши ”, оплака се министър председателят.

„ Срамувам се с това, което направихме последния месец, нека сме си извадили поука ”, разяснява още Борисов, визирайки " Апартаментгейт ".

„ Парите в никакъв случай не стигат в целия свят ”, сподели министър председателят, запитан за това какъв брой би трябвало да е минималната работна заплата. „ Давахме за образец Франция, а жълтите жилетки стачкуват ”.

За парите, с които живее, Борисов изясни, че заплатата му стига, а превозът му е безвъзмезден.

" Станишев става доста значим човек след неделя. Защото ще се водят договаряния за избор на управлението в Европа, а там той ще има значима роля. Нямам визия за какво той не води листата на Българска социалистическа партия, само че това си е тяхна работа ", добави той.

Борисов разяснява и данните на статистиката, съгласно които разноските на българите нарастват, а приходите им - не. „ Разходите порастват, тъй като единствено за предходната година са дадени повече пари за военните, служителите на реда, хората с увреждания и надзирателите и големи пари за околовръстните пътища. Увеличиха се учителските заплати, направиха се и поправки на учебните заведения. За кое от тези неща да не дадем пари? ”, попита министър-председателят.

Той сподели още, че управляващите се борят за това да се понижи разликата в заплатите на чиновниците в другите сфери. " Бедните " българи, като пристигна празник, 500 000 души палят колите и отиват да си харчат еврата там ", сподели още министър-председателят.

Борисов и лидерът на листата на ГЕРБ за евроизборите Мария Габриел приказваха и за концепцията за въвеждане на единна общоевропейска заплата. „ Популизъм е да се приказва за това. Ще участваме в полемиката, само че по-важното е да сътворяваме условия за цялостна претовареност ”, съобщи Габриел. Тя даде образец за това по какъв начин при съществуването на такива условия, IT секторът се развива бързо.
По отношение на нещата, които би трансформирала в Екологичен потенциал, Габриел сподели, че той би трябвало да има право на законодателна самодейност, както и повече пълномощия, свързани със опазването на здравето и образованието.

„ Не бих трансформирала това, че българската делегация е обединена и застава като един при отбраната на националния интерес ”, сподели още Габриел.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР