Премиерът Бойко Борисов коментира протеста пред БНР в подкрепа на

...
Премиерът Бойко Борисов коментира протеста пред БНР в подкрепа на
Коментари Харесай

Борисов за протеста пред БНР: Как една партия с една група журналисти протестират заедно?

Премиерът Бойко Борисов разяснява митинга пред БНР в поддръжка на Силвия Великова в края на предходната седмица, в който участваха представители на " Демократична България ", включително и техният кандидат-кмет.

" Как една партия, с една група публицисти, стачкуват дружно? Свободните публицисти би трябвало да работят свободно и да са еднообразно разграничени от всяка партия ", удиви се министър председателят пред публицистите в Пещера на откриването на новия цех на братя Домусчиеви.

Той реагира на упрека на президента, че страната се ръководи през " нечий телефон ", а не от институциите по открития ред.

„ Ако е неговият телефон, разбирам ", сподели Борисов с намек по адрес на Румен Радев.

И назова прекъсването на сигнала на БНР " бойкот против срещу държавното управление, против свободата на медии и против Силвия Великова ".

" Аз съм сигурен, че тя знае, че освен държавното управление, а и ние като партия нямаме никакво присъединяване. Чист бойкот. За това се надявам прокурорите скоро да приключат тази работа “, сподели Борисов по отношение на разпоредената от прокуратурата инспекция. Междувременно директно наблюдаващият инспекцията Иван Гешев, че най-рано през днешния ден, а най-късно в петък ще бъдат подготвени резултатите и ще последва публично изказване от проверяващите.

Премиерът се похвали и с икономическите индикатори на страната. Въпреки че Европа е в криза, ние държим над 3% растеж на стопанската система, съобщи Борисов при откриването на новия фармацевтичен цех в Пещера, където беше посетител на церемонията.

„ Този цех е високо софтуерен, с високо заплащане. 40 млн. лв. от инвестицията е за екология. Водата се преработва. Затова и преди мен пристигна Нено Димов, с цел да огледа пречиствателната станция “, съобщи министър председателят пред присъстващите.

Според него е доста значимо страната да оказва помощ точно на такива райони, в които мъчно се намират вложители, с цел да подтиква стопанската система.

„ Със удовлетворение мога да загатна, че макар че продукцията е за експорт, тя основава БВП, работни заплати и по-високо ползване. Да ви е цветущ и да работите с огромен потенциал “, поздрави Борисов служащите.

Премиерът съобщи, че е възнамерявал на откриването да участва персонално Жан-Клод Юнкер, тъй като огромна част от инвестицията е по проекта „ Юнкер “, само че влошеното му здравословно положение не е разрешило това.

Бойко Борисов не пропусна да поздрави всички учители, възпитаници и техните родители за първия образователен ден, а на кмета на Пещера съобщи: „ Надявам се в Пещера учебните заведения да са приведени в отличен тип, както на всички места “.

„ Няма класна стая без Wi-Fi в България. В това отношение, може би, сме на първите места в Европа “, сподели още министър председателят. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР