Премиерът Бойко Борисов коментира остро протеста на майките на деца

...
Премиерът Бойко Борисов коментира остро протеста на майките на деца
Коментари Харесай

Борисов за исканата оставка на Симеонов: Да подам аз тогава, това ли ми казвате

Премиерът Бойко Борисов разяснява остро митинга на майките на деца с увреждания от Обединените арабски емирства, където е на посещаване.
 Стотици пред Министерски съвет желаят оставката на Валери Симеонов (видео и галерия)
По мотив желаната от тях оставка на вицепремиера Валери Симеонов Борисов съобщи, че не може да му я изиска, тъй като ще наруши съдружното съглашение с " Обединени патриоти " и по този начин може да се стигне до рухване на държавното управление. 

" Що се касае за оставката на Валери Симеонов, това е малко по-сложно, в сравнение с си го показват, когато касае министри, излъчени от ГЕРБ по съдружното съглашение, тъй като нося партийна отговорност към гласоподавателите, които са ни изпратили тази част от ръководещата коалиция ", сподели Борисов, представен от БНР.

" Аз мога да му желая оставката, само че това няма правна стойност в нашите взаимоотношения. Второ, в случай че потегли силово да желая неговата оставка по този начин, както упорстват майките, това значи, че незабавно ще се счупи цялата структура и те, макар че споделят, че нямали политически претенции или не търсели събаряне на държавното управление, в действителност с един сходен акт, то ще падне ", добави той.

Премиерът акцентира, че в този момент не е моментът да подаде оставка. 

" Ами да подам аз тогава. Това ли ми казвате, и да хвърля страната в безпорядък преди да се одобри бюджета, или всичко това, което творим до момента, да отиде напразно, както десетилетия е отишло? ", сподели той. 

Борисов насочи апел към майките да спрат митингите, с цел да може да се изпълнят уговорките към тях и уточни. 

" Да изчакат това време. Това са уговорките, които съм приел, подписал и извършвам в цялостния им размер ", съобщи Борисов. 

„ Мога единствено да помоля да доизпълним уговорката си към майките на децата с увреждания. Те са не са сякаш заболели, те са заболели и ние ги виждаме ", сподели още той. 

Изказването на премиера пристигна на фона на митинга, който се организира през днешния ден пред Министерския съвет с искане за оставката на Валери Симеонов след изказването му, че майките на децата с увреждания са " група кресливи дами, които спекулират с децата си ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР