Премиерът Бойко Борисов коментира инцидента в Пирогов, при който след

...
Премиерът Бойко Борисов коментира инцидента в Пирогов, при който след
Коментари Харесай

Премиерът за инцидента в Пирогов: Дано някой не е пушил

Премиерът Бойко Борисов разяснява случая в " Пирогов ", при който след гърмеж починаха двама души, преди началото на държавното съвещание.

" Кирил Ананиев и Младен Маринов ми рапортуваха за случая. Разследването тече, нека не се окаже, че са пушили в стаята ", сподели Борисов.

Пред министрите информация за случая даде здравният министър Кирил Ананиев: " Неприятен случай, моите съболезнования и едно огромно човешко професионално благодаря на дежурния екип на Пирогов, пожарната, Министерство на вътрешните работи и чиновниците, които демонстрираха бърза реакция ".
 Двама починали след гърмеж и пожар в
Двама починали след гърмеж и пожар в " Пирогов "

От гърмежа има и срутена стена в отделението

Той изясни, че пожарът поражда в една от стаите, в която единият пациент е бил със сериозна кислородна непълнота и е бил лекуван с по-голям размер О2, а другият човек е бил доведен вечерта в болничното заведение.

" Не единствено двамата мъже, които са умряли, са били под опасност - а и още 80 души и в случай че не е била съответната реакция, можеше да бъде доста по-голяма белята ", сподели здравният министър.

Борисов го добави, че другите евакуирани са леко обгазени, само че " можело да стане огромна покруса ".

Ананиев разяснява и по какъв начин работи сега Пирогов - основана е цялостна организация, не се връщат пациенти, има малко проблеми в шоковата зала, които се преодоляват. Още през днешния ден хората ще бъдат в стаите, ритъмът на работа е естествен.

" Пирогов " открива гореща линия за близки на пациенти поради пожара

Двамата починали са тежко заболели пациенти на 55 и 68 години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР